КАТЕГОРИИ

...ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:

ДИМИТЪР ЖЕЛЯЗКОВ- ОЧИТЕ ОСТАВА БЕЗРАБОТЕН

Аз съм актуалният работодател на Димитър Желязков - Очите,заяви Иван Владимиров - управител и съдружник на фирма "Аркус", в която консултант е Димитър Желязков - Очите.
По думите му тече процедура по освобождаването на Желязков от фирмата, заради здравословното му състояние."Той няколко пъти ход в Турция за консултации в болница. Там го оперираха", заяви Иван Владимиров по БтВ.
"Разбрах от медиите, че е бил придружаван от Бенчо Бенчев", допълни той.
Иван Владимиров заяви, че работата с Димитър Желязков е както с всеки друг служител. "Неговите задължения основно бяха за намиране на обекти, които да вземем под охрана", заяви Владимиров.
Случвало ми се е да работя по профилактични мероприятия. Престъпления извършени от него не съм разследвал, заяви Иван Владимир, който е бивш шеф на криминалния отдел на полицията в Бургас.
Той обясни, че целта на наемането на Димитър Желязков във фирмата е била комерсиална - да се използват връзките му.
Служителите ми не охраняват Димитър Желязков - Очите, каза той.
"Работата с Димитър Желязков е като работата с всички останали служители. Има си работа, която се изпълнява. Заплатата е лично договорена с мен. Задълженията му са намиране на обекти, които да вземем и да охраняваме, защото това ни е работата. Може би най-добре ще ви обясни самият той как протича деня му на работа", допълни той.
Управителят на "Аркус - Сигурност Бургас" твърди, че Желязков е назначен на работа през 2015 година. "Негов познат ми предложи да го взема на работа, защото огромна дейност от работата ни е свързана с много връзки, каквито той определено има. Този човек, който ни запозна, не представлява интерес за медиите. Аз не му знаех контактите и връзките, докато не видях резултат. Аз се познавам с него от близо 20 години, но не сме имали контакти от поне 15 години след като сме се запознали. Аз се пенсионирах 2004 година и не го бях виждал до 2015 година", разказа още той.
Методи Владимиров (син на Иван Владимиров), който е заместник началник на затвора в Бургас, отрече категорично твърденията, че е покровителствал Димитър Желязков-Очите и криминалната му дейност.
Формално, във фирмата Димитър Желязков се води консултант. Всички, обаче, наричат "Аркус-Сигурност" "фирмата на Митьо Очите". Самият Иван Владимиров е бивш шеф на Криминална полиция в Бургас.
"Нямам коментар. Това са някакви безсмислици, не знам как ви хрумва това", заяви Методи Владимиров, чиято съпруга Гергана пък е главен юрисконсулт на МВР-Бургас.
"Не съм запознат с това. Не живея с баща си. Аз съм пълнолетен, както и той е пълнолетен", каза Методи Владимиров пред Нова телевизия. Той посочи, че познава Митьо Очите от престоя му в затвора. Виждал го е няколко пъти.
"Фирма "Аркус" си е някаква охранителна фирма. Дали е свързана с някого, е въпрос на доказване. Аз нямам общо с това", категоричен беше заместник-шефът на бургаския затвор.

сн.dir.bg

 

Top