КАТЕГОРИИ

...ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:

Йордан Лечков: Обвиненията срещу кметовете са политическа поръчка

"Спечелих всички дела, които бяха заведени срещу мен. Заведох дела срещу държавата и ги спечелих", заяви екскмета на Сливен Йордан Лечков по повод обвиненията срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи и кметът на Златица Магдалена Иванова.
Мутренските години отминаха, бухалките ги позабравихме, но прокуратурата се е превърнала в бухалка на властта. Така екскмета на Сливен и футболист Йордан Лечков коментира по Нова ТВ обвиненията срещу кметовете на Созопол и Златица Панайот Рейзи и Магдалена Иванова.
Той бе категоричен, че както срещу него, така и срещу тях делата са политически поръчки.
„38 обвинения бяха повдигнати срещу мен. Всички дела, които бяха заведени, ги спечелих“, похвали се легендарният футболист.
„Във всяка община има вътрешен одит, има Сметна палата, има АДФИ. Досега не съм чул от тях да има някакви нарушения. Тези хора са учили и са специалисти в тази насока. Затова са назначени. Не съм тук, за да защитавам някой, но трябва да се погледнат нещата такива, каквито са!”, коментира Лечков.
Кой в момента най-малко говори, попита той. Панайот Рейзи, отговори водещият Виктор Николаев.
„Прокуратурата говори най-малко. Виждате ли лице? Има говорител, но като съдим държавата, кой се явява на делата? А вие журналистите винаги може да дадете думата на някой, който е противник на един кмет. Няма как да се харесваш на всички хора. Искам всичко да е законно“, добави екскметът.
„Прокуратурата първо повдига обвинения и после търси доказателства. По презумпцията, че всеки е виновен до доказването на противното, трябва да сме по-внимателни. Няма нищо лошо, че има проверки“, заяви Лечков.
„Бях независим кмет и бях неудобен. Всички, които бяхме успешни кметове, вече не се занимаваме с това. Мантрата е, че от независимия кмет нищо не зависи. Сега забелязваме, че по-голямата част от кметовете са зависими и са послушни”, коментира той.

 

Top