КАТЕГОРИИ

...ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:

Вода за 100 000 лв. навъртели ромите от кв. Победа"

Колко българи ще бъдат оставени да не платят вода за 100 000 лева? Колко време ВиК ще ги остави да ползват питейна вода безплатно? На кого ще се оплачат като им спрат кранчето?
Роми от кв. „Победа“ са се оплакали на Европейския парламент, че им е спрян достъпа до питейна вода. Днес в Община Бургас е пристигнало и писмо от Ромео Франц, германски евродепутат от партията на „Зелените“, с което той иска обяснение от бургаската администрация, защо е спряно водоподаването.
Кметът Димитър Николов заяви, че причината е неплатени сметки в размер на около 100 000 лева. които дължат над 10 къщи в квартала, към които са се незаконно са се закачили и други семейства
„Всички имаме равни права и задължения, като сред тях са да се плащат сметките за ток и вода. Задълженията към ВиК са много сериозни и преустановихме подаването на вода към доста къщи. Оплакването е било, защото Община Бургас не им е давала достъп до питейна вода. Не им се дава, защото не са си платили. Заемам твърда позиция, докато не се платят сметките, няма да им пуснем водата. Знам, че в Германия, ако не си плащаш сметките за вода и ток, то тогава ти ги спират„, категоричен бе кметът.
Николов поясни, че сигналът до ЕП вероятно е подаден от жилите на кв. Победа или НПО-та
„Явно разчитат, че с натиск от Европа ние ще се огънем. Предпочитам да имаме проблем с ЕП, но да се спазват правилата. Става въпрос за десетина къщи, към които са закачани още и те отказват категорично да си платят водата“, поясни той.

 

Top