КАТЕГОРИИ

Бойко Борисов си намери виновник за резултатите от местните избори

Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да ги наричаме десница от ДБ. Това са деца и внуци на бившата червена номенклатура, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националната работна среща на партията. На нея присъстват всички новоизбрани районни и общински кметове, както и областните и районни координатори.
Борисов отбеляза, че в някои градове със СДС са успели да излязат с общи кандидати, а в други - не.
"В някои градове с колегите от СДС бяхме противници, където коалицията не можа да излъчи единна кандидатура. После борихме с политически мотиви - някъде победиха те, някъде ние. Но когато става въпрос за антикомунизма, демокрацията, няма какво въобще да се замисляме. Някак си услужливо една седмица слушах само за Благоевград и Русе. Ами Севлиево, Габрово, Търново, Свищов, Горна Оряховица няма ли ги на картата, уважаеми господа? А Ловеч, Кюстендил, Враца, Монтана?", запита министър-председателят.
На националната работна среща присъства и Росен Плевнелиев. Президентът от 2012 до 2017 г. поздрави партията с разгромната изборна победа.
"ГЕРБ получава най-голямо доверие, но занапред то ще се дава по-трудно. ГЕРБ е водещата политическа сила, тя получава и се надявам и занапред да получава най-голямото доверие на българските граждани", изтъкна президентът. И отбеляза, че сме в ситуация, в която то все по-трудно ще се дава.
Румен Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов мълчат за това какво се случи в т.нар. костинбродска афера. Президентът от три години громи ежедневно НС, правителството, но и до днес не е излязъл с нито една идея, инициатива как да се справим с корупцията, отбеляза Плевнелиев, а Корнелия Нинова, добави той, и до днес открива паметници на Тодор Живков.
Чака ни тежка битка през 2021 г. Тя ще бъде представена като генералска битка - между Борисов и Радев, но това е популистко представяне, истинската битка ще е на ценностите, на демократи и популисти.
Росен Плевнелиев укори т.нар. градска десница за подкрепата на балотажа за Мая Манолова. Лидерите на "Демократична България" трябва не само да си подадат оставки, но и да си изберат Мая Манолова за шеф и да вървят напред, коментира той.
Загубата на ГЕРБ в Благоевград обясни с това, че там през последните четири години не се е създало нито едно добре платено работно място. Заедно с Видин са на дъното на класацията по трудови възнаграждения както у нас, така и в Европа.
Партньорите от СДС увериха, че коалицията с ГЕРБ е осъзната.
"Картата на България е синя, а БСП не е алтернатива", заяви лидерът на СДС Румен Христов. Той посочи, че след като "Демократична България" е подкрепила Мая Манолова на балотажа, вече от СДС имат идеологически различия с тях.
"Резултатите ни са по-добри, отколкото когато бяхме в РБ. Основният извод от тези избори , че десницата е силна", допълни Христов.

 

Top