КАТЕГОРИИ

Две недели бул." Проф. Яким Якимов" в Бургас ще бъде затворен

Дясното платно на бул. "Проф. Яким Якимов" в Бургас ще бъде затворено за движение от кръговото кръстовище при ВХТИ до кръговото кръстовище при КАТ.
Причината е ремонт по трасето. Мерките ще важат за датите 14 април (неделя) от 8:00 до 19:00 часа и 21 неделя (неделя) от 8:00 часа до 19:00 часа.
Дейностите включат подмяна на амортизираното старо асфалтово покритие с ново, изграждане на нови тротоари, бордюри, осветление. Обособяване на допълнителна лента за дясно движение от бул. "Проф. Яким Якимов" към бул. "Стефан Стамболов".
Бул. "Проф. Яким Якимов" е част от южния обход на Бургас. Той има важната задача да служи за изнасяне на транзитния поток автомобили извън центъра на града, насочвайки го към новия Пътен възел "Запад" и цялостно реконструираната ул. "Крайезерна". Това е най-натовареният пътен маршрут в Бургас и то не само през лятото, тъй като ежегодно по него минават тежкотоварни автомобили.
Община Бургас успя да осигури необходимото финансиране и стартира мащабен ремонт на бул. "Проф. Яким Якимов". Целта е движението по него да стане едновременно по-удобно, по-бързо и по-безопасно.
Намерението на местната власт е строителните дейности да бъдат изпълнени до началото на юни, когато започва същинският летен сезон.

 

Top