КАТЕГОРИИ

...ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:

ИЗЛОЖБА ЗА ПОСЛЕДНИЯ РУСКИ ИМПЕРАТОР

Лекцията "Чистотата на мислите. Чистотата на душите", посветена на нравствения облик на императора и на всички членове на императорското семейство, е част от събитията в Бургас, посветени на император Николай II.
От 13 до 17 август в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино" ще бъде открита седмицата, посветена на 100-годишнината от рождението на последния руски император Николай II и 150-годишнината от ритуалното убийство на цялото императорско семейство.
В рамките на събитията ще бъде организирана фотоизложба, която представя редки кадри от живота на императорското семейство и на Руската империя през периода на управление на Николай II.
Ще бъдат изнесени две лекции, посветени на събитието:
На 13 август от 18:00 ч. в зала "Георги Баев" - "Император Николай II. Пътят на кръста", която ще завърши с излъчването на 34-ти епизод от документалния филм "Отечествената история. Кървава жертва".
На 14 август от 18:00 ч. в зала "Георги Баев" ще бъде излъчен документалният филм "Оклеветеният цар", с режисьор Сергей Алиев.
На 16 август от 18:00 часа - "Чистотата на мислите. Чистотата на душите" - лекция, посветена на нравствения облик на императора и на всички членове на императорското семейство.

 

 

Top Finish