КАТЕГОРИИ

Вдъхват нов живот на 5 старинни сгради по "Богориди"

При неизпълнение на ремонтните дейности от собствениците същите ще се изпълнят от Община Бургас, а след това местната власт ще претендира собствениците на сгради да възстановят вложените средства.
През тази година фасадите на някои от най-красивите стари сгради по ул. „Богориди” в Бургас ще бъдат реставрирани.Целта е да се съхрани автентичния дух на булеварда, който отвежда към Морската градина.
Предвижда се поетапно да бъдат изпълнени дейности по възстановяване на естетическите характеристики на уличните фасади на сгради.
„Ще се изпълнят мерки за опазване на съществуващата мазилкова декорация, облицовки, покривни покрития, обшивки и др. При изпълнение на ремонтните работи цветовото решение на фасадите, растерът и детайлите на дограмата ще бъдат максимално съобразени с оригиналните характеристики на сградите”, уточни кметът Димитър Николов.
Община Бургас вече е възложила изготвянето на проекти за сградите по ул. "Богориди" между ул. "Възраждане" и ул. "Лермонтов". Процесът по проектиране продължава поетапно. Проектите ще бъдат предоставени на техните собственици за изпълнение с указан срок за реализация.
При неизпълнение на ремонтните дейности от собствениците същите ще се изпълнят от Общината, а след това местната власт ще претендира собствениците на сгради да възстановят вложените средства.

Top Finish