КАТЕГОРИИ

...ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:

Книги за смет срещу 1 кг. пластмаса

На 11 и 12 май за 7-ма поредна година в пет български града се провежда инициативата Книги за смет. Всеки, който предаде 1 кг пластмаса може да получи книга по избор и отстъпка за други устойчиви продукти
На 11 и 12 май в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Стара Загора всеки може да донесе килограм годна за рециклиране пластмаса и да получи в замяна книга и отстъпка за други устойчиви продукти.
Организатори на кампанията са фондация "Credo Bonum" и издателство "Smart Books".
Събитието в Бургас ще започне в 10,00 часа и ще продължи до 13,00 часа пред Пантеона и на паркинга на Kaufland (ул. "Янко Комитов" 8).
Желаещите да се включат в "Книги за смет" трябва да носят пластмасата опразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място. Сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди, авточасти.
За всеки килограм пластмаса участниците ще получават талон за една хартиена или две електронни книги, които могат да бъдат изтеглени от сайта на "Книги за смет". За да могат повече хора да се включат в кампанията, всеки участник може да получи максимум два талона за книги и един талон за отстъпка на продукти независимо от предаденото количество пластмаса.
От първото издание на "Книги за смет" през 2013 г. досега в резултат на кампанията у нас са рециклирани над 55 тона пластмасови отпадъци и са раздадени десетки хиляди книги. Миналата година участниците в събитието в Пловдив отчетоха най-добър резултат, което отреди на града първото място в символичната надпревара с кауза.

Top Finish