КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Разширяват пристана на остров Света Анастасия

На извънредно заседание местният парламент в Бургас гласува единодушно да бъде отправено предложение до Министерския съвет за учредяване безвъзмездно право на строеж върху морското дъно край о. Света Анастасия.
Целта на община Бургас е там да бъде изградено модерно пристанищно съоръжение, като се разшири съществуващия пристан и се създаде „убежище за малки плавателни съдове в акваторията на остров Св. Анастасия".
„Имаме идея да създадем възможност пристанът да може да работи по-дълго през годината. Общинският съвет включи този обект в списъка с първостепенните за Общината, тъй като островът е забележителна туристическа дестинация. Той се посещава от много граждани и гости на града и ние трябва да му осигурим, освен благоприятни, и безопасни условия за достъп. С изграждането на защитното съоръжение ще увеличим местата за акостиране и ще осигурим безопасност на пристана при вълнение и при вятър.”, заяви главният архитект на общината Веселина Илиева.
Към момента безопасното приставане на острова е около 50 дни в годината. Целта на съоръжението е този период да бъде удължен поне с месец – месец и половина.
Предстои да бъде изготвен инвестиционен проект. Очаква се работата да започне веднага след края на туристическия сезон.

 

Top Finish