КАТЕГОРИИ

...ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:

СПИПАХА 10 ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ ШОФЬОРИ

11 полицейските патрули осъществяваха контрол през цялата нощ на входовете и изходите на курортите в Бургаска област. Още в първите минути на акцията бяха заловени двама пияни водачи. Комисар Неделчо Рачев от Охранителна полиция в Бургас съобщи в предаването "Преди всички", че са били проверени над 300 автомобила. Реализирани са били 10 бързи полицейски производства, 5 от които за управление на МПС след употреба на наркотици и 5 - за шофиране след употреба алкохол над 1,2 промила.
Комисар Рачев поясни, че управлението на МПС след употреба на наркотици е вид престъпност, която е "скрита и латентна и от активността на полицията зависи превенцията по този вид престъпност". На територията на Областната дирекция – Бургас тези проверки са увеличени, увери Неделчо Рачев: „С всяка следваща полицейска операция, каквато се провежда почти ежеседмично, ние увеличаваме проверките на водачите“.
Мащабна полицейска операция се проведе тази нощ по Южното Черноморие за установяване на водачи, употребили алкохол или наркотични вещества. Акцията започна, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна шест момичета на тротоар в Китен.
Мащабната акция ще продължи до края на лятото, уверяват от полицията.

Top