КАТЕГОРИИ

АЛЕКСАНДЪР МАНОЛЕВ СЕ ОТКАЗА ОТ МИНИСТЕРСКИЯ ПОСТ

Отказвам се от номинацията си за министър на транспорта, заяви Александър Манолев, който бе номиниран за мястото на Ивайло Московски след оставката му. Това съобщи самият Манолев на нарочна пресконференция в Министерски съвет.
Това е координирана атака от определена група със скалъпени твърдения и доказателства, която цели и блокирането работата на министерството.Става въпрос за изнесени в медиите информации, че Манолев е предизвикал катастрофа през 2012 г., при която е пострадала жена, починала впоследствие.
По този начин се атакува и целият кабинет. Всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината. Има доказателства, които явно обаче не са от интерес. Много въпроси си задавам. Най-важният за мен е защо точно сега някой реши да съшива такива твърдения, работил съм и като заместник-министър на икономиката и като шеф на Агенцията по метереология.
Някой се притеснява от реформите, които бих провеждал в Министерство на транспорта. Имах мъжки разговор с премиера Борисов и вицепремиера Симеонов. Получих над 6000 преференции. Подобни твърдения никога не са били тема. Разбирам много добре каква щета се цели и не мога да го допусна.
Прагматичен човек съм, идвам от бизнеса и реших, че това е най-добрата стъпка. Предстои да се срещна с адвокати, за да видя каква ще е следващата ми стъпка.
В крайна сметка ще е решение и на премиера дали да остана и заместник-министър.

 

Top