КАТЕГОРИИ

В Поморие стартира кампания за запазени стари книги

По повод 1 ноември – Ден на народните будители, в Поморие стартира благотворителна кампания за събиране на запазени стари книги, предназначени за попълване фонда на училищните и читалищни библиотеки на територията на общината.
”Всеки, който желае, може да се включи в инициатива, целяща не само да съхрани традициите на народа ни, но и да даде нов живот на прочетените и непотребни книги, каквито имаме в домовете си. Те могат да бъдат от различни жанрове, без значение тематиката и за всички възрасти, но да за в добро състояние. Ще очакваме най-нетърпеливите да се включат в инициативата още следващия понеделник”, споделят организаторите.
Те избраха символично празника на будителите и читалищната дейност, за да обявят идеята, като се надяват много жители на морската община да я почувстват като близка кауза.
Акцията ще стартира официално на 5 ноември (понеделник), като всеки ден от 10.00 ч. до 14.00 ч. желаещите могат да оставят своите книги в офиса на ГЕРБ на адрес: ул. ”Княз Борис” I 96A“ в Поморие.

Top Finish