КАТЕГОРИИ

...ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:

ДЕПУТАТ И КМЕТ ОТКРИХА УЧЕБНАТА ГОДИНА В С. ТРЪНАК /СНИМКИ/

Откриването на новата учебна година в СУ „Димитър Полянов” в руенското село Трънак бе уважено от кмета на Община Руен Исмаил Осман и народния представител Севим Али. Училището е с традиции в образованието и в него работят отлични професионалисти. От тази учебна година вече е е средно училище и учениците от с. Трънак и околните села ще могат да завършат средното си образование в СУ „Димитър Полянов” без да им се налага да пътуват до средни училища, които са далеч от родните им места.
Училищният двор бе препълнен от ученици и техните родители и близки, дошли в празничния ден да подкрепят своите деца.
Тържеството започна с поздравление от директора на училището Гюлсюм Халил, която пожела на учениците още по-добри успехи през новата 2018/2019 година. Специално внимание в обръщението си тя отдели на първокласниците, като им пожела да вървят по пътя на знанието и успеха. „Вече сме средно училище и отговорностите както на нас учителите, така и на всички вас учениците, е да затвърдим престижа на нашето училище и да покажем, че знанието и образованието са основните ни приоритети. Пожелавам ви успешна учебна година и упоритост в овладяване на знанията”, каза още директора.
Приветствие към учениците отправи и кмета на Община Руен Исмаил Осман,който потвърди ангажимента си да помага на училището и да подкрепя педагогическия колектив в усилията им да дадат най- доброто от себе си, за да възпитат и образоват възпитаниците на СУ „Димитър Полянов”.
„Скъпи ученици, вие имате шанса да учите в едно прекрасно училище, което е пример за родолюбие, всеотдайност и изграждане на личности. Училище „Димитър Полянов “ е изучило на четмо и писмо поколения жители на с. Трънак , дало е знания и умения, които са помогнали на неговите възпитаници да успяват в живота.”, приветства учениците и депутатът от ДПС Севим Али, като пожела на учениците здраве, мъдрост и любов към знанието.
Тържеството продължи с празнична програма. Учениците придружени от своите учители прещрачиха прага на СУ „Димитър Полянов”, като най- развълнувани и нетърпели бяха първокласниците.

 

Top Finish