КАТЕГОРИИ

...ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:

АНГЕЛКОВА НАЛАЗИ НЕСЕБЪР И СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Проверени са хотели в Несебър и Слънчев бряг. Сред инспектираните обекти са били хотелите "Роял Палас" в Несебър и "Вела" в Слънчев бряг.
Продължават проверките на хотели за съответствие на категорията им. Следи се стриктно за спазване на критериите, защото така се гарантира качеството на туристическата услуга.
Това е заявила министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от пресцентъра на Министерството на туризма, след като екип на ведомството е направил поредица от инспекции на места за настаняване по морето и е докладвал на министъра.
В последните дни са проверени хотели в Несебър и Слънчев бряг. Сред инспектираните обекти са били хотелите "Роял Палас" в Несебър и "Вела" в Слънчев бряг.
Инспекциите на място се извършват във връзка със започнала процедура по потвърждаване на дадената им категоризация. Целта на посещенията е да се установи дали отговарят на критериите за съответствие на категорията, която имат и за която са подали документи за прекатегоризация.
По време на проверките на място е проверявано за съответствие в три основни групи критерии - обзавеждане, обслужване и квалификация на наетия персонал, съобразени с това дали са на морски или планински.
И при двете места за настаняване било констатирано, че съответстват на изискванията за категорията си. След инспекцията експертите на министерството ще съставят протоколи, а резултатите ще бъдат представени пред Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти към ведомството (ЕКРТТА).
Издаването на удостоверение за категоризация се прави по решение на комисията, като документът се подписва от министъра на туризма. Проверките на местата за настаняване продължават и планово, и при сигнали от туристи. Експерти на министерството на туризма са направили регулярни проверки на още две места за настаняване в гр. Несебър.
На място са били инспектирани хотел "Мелницата" и хотел "Мариета Палас". Те имат действащи удостоверения за категоризация съответно за 3 и 4 звезди. По време на инспекцията са били констатирани леки нарушения, за които са съставени констативни протоколи. Те са свързани с дооборудването на спалните и санитарните помещения за инвалиди.
В срок от 30 дни тези несъответствия трябва да бъдат отстранени, ако това не бъде спазено и установено, при последващи проверки на управителите ще бъде съставен акт за административно нарушение.

Сн. Министерство но туризма

 

Top