КАТЕГОРИИ

МБАЛ "Сърце и Мозък" предоставя кардиологична помощ в Бургас

От днес жителите на Бургас и цяла Югоизточна България вече ще могат да разчитат на квалифицирана кардиологична медицинска помощ на плевенската МБАЛ "Сърце и Мозък" .
От 1 юли в града стартира официално дейността си Европейската болница „Сърце и Мозък“, която се намира на територията на УМБАЛ - Бургас. Здравното заведение, което много от жителите на региона са посещавали в другия край на страната - в Плевен, вече е достъпно за жители и гости на региона.
Специално подготвени кардиохирурзи и кардиолози ще са на разположение 24 часа, 7 дни в седмицата. Екипът, специализирал в множество европейски клиники е подготвен успешно да решава сложни случаи и специфични клинични казуси.
"Основната ни цел е подобряване на достъпа на българските граждани до високоспециализирана кардиологична,кардиохирургична, неврологична и неврохирургична помощ. МБАЛ "Сърце и Мозък" е здравно заведение, което работи със съвременно оборудване и с високи технологии за лечение на сърдечни и неврологични болести. Това каза за Дарик Югоизток, проф. д-р Владимир Данов - медицински директор и началник клиника по кардиохирургия към УМБАЛ “Сърце и Мозък”– Плевен. Той е немски гражданин с български произход, работил и обучавал в екип със светила на медицината в Германия.
По думите му, за първи път жителите на Югоизточна България ще могат да получат качествена, високотехнологична медицинска помощ, чрез най-новите, прецизни и щадящи методи.
Болницата е част от структурата на Български кардиологичен институт, който вече над 10 години работи в сферата на сърдечно съдовите заболявания.
За пациентите от Бургас и цялото Южно Черноморие ще се грижат едни от най-добрите медицински специалисти на България, увериха от ръководството на здравното заведение.

 

Top