Запишете се в безплатния курс по програмиране на Софтуерния университет в Бургас

Започна записването за подготвителен курс за програмисти, организиран от "Софтуерния университет" /СофтУни/ в Бургас. Обучението е безплатно, започва на 7 октомври и ще се провежда всяка събота в Колежа по туризъм. Курсът е в рамките на два месеца.

Най-новият и модерен образователен център по програмиране на "СофтУни" отвори врати в Бургас в Колежа по туризъм на 27 май т.г.

Преди това обученията в морския град се провеждаха в Казиното и в Дома на нефтохимика.

Разкриването на постоянен обучителен център по програмиране и софтуерно инженерство в Бургас стана възможно след личната покана на кмета Димитър Николов и подписания меморандум за сътрудничество с ръководството на университет "Проф. д-р Асен Златаров" и "СофтУни".

Курсът "Programming Basics" ще се провежда всяка събота от 10.00 до 14.00 часа, а негов лектор е Валентин Русалийски. Той включва писане на програмен код на начално ниво (basic coding skills), работа със среда за разработка (IDE), използване на променливи и данни, оператори и изрази, работа с конзолата (четене на входни данни и печатане на резултати), използване на условни конструкции (if, if-else, switch-case) и цикли (for, while, do-while, for-each). 

Обучението завършва с практически изпит по програмиране, който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на "СофтУни".

Българският проект "Софтуерен университет" /СофтУни/ е превъплъщение на идеята за иновативен и модерен образователен център, който създава истински професионалисти в света на програмирането:

Негов първоосновател е Светлин Наков. Самият той е един от най-добрите български програмисти, но се е посветил на апостолската задача да води младите по пътя на утвърждаването в тази най-модерна и перспективна професия.

Софтуерния университет предлага цялостна програма по софтуерно инженерство с най-търсените технологии.  

Първата стъпка, която трябва да направиш, за да се обучаваш в програмата, е да кандидатстваш за безплатния курс "Programming Basics", чрез който ще придобиеш основни познания и умения по програмиране.

Ето и начина на регистрация:

softuni.bg

Програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет стартира с 3 приема в годината - през месеците януари, май и септември. Преди всеки прием се провежда безплатен подготвителен курс "Programming Basics". 

Преди началото му ще имаш възможност да избереш час за посещение на занятията. Курсът приключва с изпит по програмиране и е приемен за програмата.

Придобитите сертификати и диплома от обучението в Софтуерния университет, не са държавно-акредитирани, но доказват придобитите знанията и уменията пред компании-работодатели в IT сектора.

Текст и снимки burgasdream.com