Над 60 реставрирани и модифицирани трабанта участваха днес в ТрабантФест в Павел баня.

Събитието е по повод 60 годишнината на емблемата на социалистическата автоиндустрия.

Кметът на общината Станимир Радевски връчи наградата на феста на един от собствениците на „двутактовото чудо“ – Кольо Тончев от Добрич.

Всеки момент ще започне ТрабантФес в Павел баня – едно събитие по повод 60 годишнината на емблемата на социалистическата автоиндустрия .

На площада в центъра на града са се събрали досега над 40 „картонени автомобила“ – изрисувани, с подобрения, а един от тях дори е оборудван като снегорин, видя екип на burgasdream.com.

Близначките Лиляна Гайдарова и Виолета Папазова в неделя ще отбележат своя 90-годишен юбилей. Двете сестри са работили дълги години във важни сфери в Бургас. 

Юбилеят ще бъде отбелязан в ресторант Теньовата къща в жк „Славейков”.

Регионалният исторически музей в Бургас представя нова атрактивна експозиция, свързана с бижутата и аксесоарите, носени от нашите предци. Изложбата носи името "Накитът през вековете - символ на власт или украшение".

Осем вековни дървета предлага ДПП „Странджа” да станат защитени. Това са монументални  екземпляри от странджански дъб от карстовата и лонгозната форма с размери над 150 см по диаметър /или над 450см обиколка на ствола/ в горите на горските стопанства в  Звездец, М.Търново и ДЛС Граматиково. Предложението е направено от  Дирекцията на  Природен парк „Странджа” до Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас, като е подготвено от д-р инж.Дико Патронов,  гл.специалист в  Дирекцията.

Страница 1 от 143