Син нехае за майка си, чака я летален край

64-годишната жена е неподвижна, със счупен крак и не може да се обслужва, ще я гонат от общежитието

За трагичен случай съобщи Пламен Делев – член на ръководството на Дружество на инвалидите в Бургас. Възрастна жена е в безпомощно състояние, а синът й е казал, че няма възможност да се погрижи за нея.

Според Пламен състоянието на жената е такова, че я очаква летален край, ако не се вземат мерки.

Ето какво съобщи Пламен Делев:

Добър вечер приятели! Случаят е МНОГО СПЕШЕН!!! Това е Станка, родена 1953 година.

Пострадала е в банята в общежитието (45 блок) в ж.к.Славейков и е счупила крака.

Така се случва, че като я изписват от болницата, я връщат в общежитието, но тя е неподвижна и не може дори да стане от леглото. Член на организацията, в чието ръководство съм (Дружество на инвалидите), живеещ в сградата ми звънна и се отзовах на място.

Жената не беше се хранила от вчера на обяд, изпълнявала е физиологичните си нужди в леглото... гледката е ужасяваща!

Това което направих беше да я нахраня и да звънна на 112 (за памперса нямаше как да го сменя). Също и купих вода и я оставих до нея.

Дошлите на място Полиция и Бърза помощ само вдигнаха рамене...

За съжаление аз нямам време и възможност да продължа лично грижата и ако не се обединим жената, я очаква летален край, а и от слуховете които се чуваха управителката искала да гони жената и обвинила приелия я портиер.

Свързахме се със сина и Живко, живеещ в Созопол, но той каза че нямал възможност да се погрижи и помоли да се разгласи случая.

Жената е настанена в стая 52, моля който има възможност сутринта да отиде, да смени памперса, да я нахрани, аз вечерта ще мина.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови