Меркел: Турция никога няма да е член на ЕС

Германската канцлерка Ангела Меркел каза, че Турция никога няма да стане член на Европейския съюз, предаде ДПА.

"Винаги съм била сигурна, че Турция няма да стане член на Европейския съюз", каза Меркел в телевизионния дебат със социалдемократическия кандидат за канцлер Мартин Шулц. Той който заяви, че ако спечели изборите, ще прекрати преговорите за членство на Турция в ЕС.

"Ясно е, че Турция не бива да става член на ЕС. Ще говоря с колегите си, за да разбера можем ли да постигнем обща позиция и да прекратим преговорите за присъединяване на Турция", каза канцлерката, цитирана от Ройтерс.

Германският канцлер Ангела Меркел направи по-убедително представяне от Мартин Шулц на ключовия телевизионен дебат между двамата. Анкетата на ZDF показва, че зрителите смятат представянето й за много по-добро от това на съперника й.

Анкетата бе извършена през първата половина на дебата и публикувана малко след приключването му. Тя показва, че 33 % са одобрили изказванията на Ангела Меркел, докато едва 17 % са били впечатлени от лидера на социалдемократите.

Според друга анкета от агенция „Infratest Dimap“, направена за телевизия ARD, Меркел се е показала като по-компетентна, достоверна и симпатична за зрителите от Мартин Шулц. Все пак мнозина от зрителите са оценили, че Мартин Шулц е по-борбен.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Please installFlashFox - Flash Browser in order to view content on your Android based mobile device.