Десет доброволци от община Камено ежегодно ще се обучават за превантивните действия по предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари, както и извънредни ситуации и отстраняването на последиците от тях. За целта бе създадено специално формирование с решение на ОС още през 2010 година. 

Задръствания по пътищата на община Камено са ежедневие от наводненията досега, оплакаха се шофьори.

Автомобилите стоят в тапите по 20-30 минути, заради нарушената инфрастрктура и ремонтите, които текат по нея.

На 18-ти октомври /сряда/ от 13.00 часа, във връзка с Европейския ден за борба с трафика на хора в гр. Камено се организира уличен форум- театър, чрез който ученици от СУ „Христо Ботев”  гр. Камено ще представят проблема трафик на бременни жени за продажба на бебетата им.

Близо 6500 лева ще постъпят по сметката на 7-годишното момче през следващата седмица

4821 лева са събраните средства само от поставените кутии в подкрепа на 7-годишния Божидар от гр. Камено на съботния благотворителен базар във Флора Бургас. Три бургаски фирми заявиха желание и намерение още в началото на следващата седмица да преведат съответно по 200 и 300 лева по сметката на момчето, което се лекува от злокачествено заболяване в Испания.

6500 лева ще постъпят по сметката на 7-годишния Божидар от Камено, който се бори със злокачествено заболяване и в момента е на животоспасяващо лечение в Испания. Средствата бяха събрани по време на благотворителния базар в подкрепа на Бобчо, който вчера се проведе на Флората в Бургас, както десетки граждани и частни фирми.

Страница 1 от 30