За времето от 5 до 12 септември на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 570 МПС и 712 лица. 

На 11 септември в 08.20 ч. на пътя Бургас – Варна, в района на с. Баня, община Несебър, на ул. «Михаил Герджиков» срещу дом №3, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в бетонен  ел. стълб, лек автомобил «ВАЗ 21053», управляван от 59-годишния Н.Г. от бургаския квартал «Черно море». 

Центърът за размножаване и рехабилитация на сухоземни костенурки празнува 10 години от основаването си

На 12 септември Центърът за размножаване и рехабилитация на сухоземни костенурки празнува 10 години от основаването си. Той е създаден от фондация „Геа Челониа“ и се намира в село Баня, община Несебър. 

Мащабна полицейска операция по противодействие разпространението на наркотични вещества бе проведена снощи от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас на територията на Слънчев бряг. 

Прокуратурата нищи общинските наредби на Несебър, Шабла, Каварна и Варна. Проверяват и останалите морски общини за нарушение на Законът за защита от шума. Общински наредби се оказват по-либерални

Страница 1 от 51