Новият министър на отбраната: Община Поморие не може да има претенции към Военния санаториум 

В отговор на поредното писмо до Министерството на отбраната, във връзка със затварянето на Военния санаториум в Поморие, новият министър Красимир Каракачанов официално уведоми кмета Иван Алексиев, и в частност поморийци, че претенциите им са неоснователни, защото:  

„За имота в Поморие не са налице отчуждителни преписки, тъй като терен с площ от 7 470 кв. м, е предоставен безвъзмездно от общината на Министерството на войната за „…постройка Дом за почивна станция на инвалидите…” с Решения на Градски общински съвет на гр. Анхиало от 1931 г. и 1932 г.  (…) на 16.05.2017 г. е образувано адм. дело № 5611/2017 г. по описа на ВАС – Петчленен състав, по което все още няма постановен съдебен акт.

Съобразно изложените факти, считам, че не са налице основания за реституционни претенции от страна на община Поморие към имот с идентификатор…”

Ето какви въпроси му зададе кметът на Поморие Иван Алексиев:

Болницата за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Поморие (Военният санаториум) в активите на коя държавна или частна структура е към настоящия момент?

Ще започне ли да функционира санаториумът по предназначение, и кога?

Ще бъдат ли възстановени трудовите правоотношения на всички уволнени служители?

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Please installFlashFox - Flash Browser in order to view content on your Android based mobile device.