Община Созопол кани жителите на града да се включат в конкурса „ Коледен Созопол” за оригинална външна  празнична украса. Конкурсът се провежда за втори път и цели морският град да посрещне новогодишните празници украсен и с настроение.

Жители на Созопол се включиха активно в благотворителна кампания за набиране на средства за 64- годишния жител нас. Зидарово, чиято къща изгоря в началото на месеца, както и за пострадалите жители по време на наводнението на селата в община Камено.

На 10 ноември от 10:00 часа в Здравната служба ще се проведе информационна беседа и безплатен скрининг за катаракта. Заболяването, което е познато още като старческо перде, е най-честата причина за слепота сред възрастните хора.

Министърът на туризма Николина Ангелкова връчи наградите  в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“ в тазгодишния национален вот „Кмет на годината“. Българите гласуваха на онлайн платформата

Видяхме вече, че бургазлии се втурнаха отново към плажа, за да не пропуснат циганското лято. 

Какво обаче е положението по останалите морски курорти, се опита да разбере екипът на Burgasdream.com.

В Созопол времето е лятно, но настроението есенно. Температурите минават 25 градуса на сянка, а на плажа има един единствен самотен ентусиаст, ако не се броят котките от пустите вече заведения.

Хотелиери и ресторантьори са затворили и са заминали по дестинации извън страната. Това вече е традиция за созополчани. Като приключат сезона, веднага се юрват по чужбински екскурзии. После кротко карат зимата вкъщи, за да започнат с ремонтите рано напролет.

Текст и снимка Burgasdream.com

 

Страница 1 от 52