Театрален маратон в Созопол

20 театрални постановки за три дни ще представи Международния младежки фестивал “Музите „

 

Созопол ще се превърне в уникална театрална сцена, за да представи на жители и гостите на морския град едни от най- добрите и иновативни театрални постановки,които ще бъдат представени от театрални групи от четири държави- България, Румъния, Гърция и Русия. Българските постановки идват от София, Варна, Бургас, Ихтиман, Обзор, Пловдив и Русе.

Те ще бъдат представени по време на втората сесия/10-15 юли/ на ХI Mеждународен младежки фестивал-конкурс на изкуствата „МУЗИТЕ” - СОЗОПОЛ 2016.

Конкурсна програма от  раздел „Театър“  ще стартира на 11 юли с  Театрално студио „Смехурко” Столичен център за работа с деца, филиал Банкя,  „Приключения опасни с герои сладкогласни”, по Недялко Йорданов, режисьор: Цвете Лазарова . Пак с пиеса на студиото „Дон Кихот” По Сервантес и Добри Жотев ще приключи първият ден от театралната програма.

Зрителите ще могат да видят и специалното участие на Одески Български Драматичен театър, ,,Животът, макар и кратък‘‘ по Станислав Стратиев, режисьор: Станислав Садаклиев и  GENESIS BAND, Parents from Romania Foundation,, THE BOORS“, director Carlo Goldoni .

Вторият ден от театралния маратон ще започне с Арт Асоциация „Водолей”, Кметство Обзор, „Маймунски работи“ постановка: Симона Попова . Ще бъде представена и постановката Невероятна история“ по Думитру Соломон, режисьор: Румен Велев  на Младежка театрална школа – Бургас, а програмата за деня, която включва 6 постановки ще завърши с AN OLD THEATRE RAT (adaptation by SWAN SONG), ANTON PAVLOVICI CEHOV, director Aurel Luca.

Още едно бургаско участие привлича вниманието в театралния афиш на фестивала през третия, последен ден. Младежка театрална трупа „Валери и приятели” и Читалище “Асен Златаров – 1940” Бургас ще представят  „Завещанието на поп Григори”, режисьор: Валери Еличов .

Международният младежки фестивал „Музите“ се организира от сдружение „Музите“ и се финансира от Община Созопол. В Созопол се провежда за девети път, за втора година – под патронажа на вицепрезидента  Маргарита Попова.

Първата сесия на фестивала стартира на 5 юли, а официалното откриване е на 6 юли с дефиле на участниците и концерт на амфитеатър „Аполония“.

Пълната програма на фестивала е публикувана на sozopol.bg

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови