СДС почете паметта на първия ни олимпийски шампион Никола Станчев

По традиция СДС – Бургас поднесе венци и цветя пред паметника на първия ни олимпийски шампион – бореца Никола Станчев. Тази година се навършват 61 години от великата му победа на игрите в Мелбърн, а по традиция родното му село Твърдица празнува в навечерието на рождения му ден – 11-ти септември.

Начало на тържествата в памет на големия шампион бяха дадени снощи на площада в Твърдица. Членът на НИС на СДС и общински съветник от РБ – Бургас Тошко Иванов поднесе венец пред паметника на Станчев, с когото приживе бяха добри приятели. Почит отдаде и Иван Чолаков – бивш състезател по борба, както и много спортисти.

„Никола Станчев заслужава да бъде помнен от поколенията. Той бе вдъхновение  за много спортисти и се надявам примерът му да бъде следван и от новите ни спортни надежди”, заяви Тошко Иванов.

По традиция днес ще се проведе шестото издание на  Международния турнир по борба „Никола Станчев”, който се провежда зад читалището. Много от състезателите вярват, че ако докоснат паметника на Станчев, това ще им донесе успех.

Домакин на тържествата в памет на олимпиеца е кметът на село Твърдица Сотир Йовчев.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови