Писмо от Интерпол отменяло екстрадицията на Митрадевананда

Свами: Секскандалите продават добре, аз съм съпричастен към обвинението колкото Ангела Меркел

На 4 август от Интерпол е изпратено писмо в София, с което се отменя заповедта за екстрадиция на Митрадевананда Свами. Това съобщи самият той днес в Бургаския апелативен съд по делото за екстрадицията му в Русия.

Писмото обаче все още не е получено, добави руснакът с рожденно име Сергей Александрович Кириенко, който е обвинен в малтретиране и блудство с малолетни.

„Секскандалите продават добре, но аз съм съпричастен към обвинението колкото Ангела Меркел“, заяви Митрадевананда в дадената му последна дума.

Неговият защитник, адвокат Ваня Радиева поиска преюдициално запитване, свързано с определени норми от Европейската конвенция за екстрадиция, което бе отхвърлено от съда. Защитничката поиска разпит на трима свидетели, като единият от тях е дете на 10 годинки. Разпитът на малолетното момиче не бе допуснат.

Представено бе и заявление за придобиване на статут на бежанец от съпругата на Митрадевананда – Татяна Бехар, която в момента е в САЩ, но и това доказателство не бе прието от съда.

Разпитани бяха две свидетелки – Татяна Костикова и Анастасия Логовинова. Татяна разказа за това, че на работното й място, в детска градина е пристигнала полиция, проведен й е разпит, взети са й насилствено дактилоскопски отпечатъци, след което е била уволнена. „Казаха ми да не търся повече работа в тази област“, заяви свидетелката.

Митрадевананда смята, че е преследван за вярата си. Руснакът се определя като част от силно религиозна общност и твърди, че в родината си той и сподвижниците му са подложени на гонения и унижения.

Митрадевананда Свами е обявен за издирване от съдебните власти на Руската Федерация, където е привлечен като обвиняем по две престъпления, които имат аналог и в българското законодателно право. За първото престъпление той може да получи до 7 години затвор, а за второто - от 13 до 20 години.

Първото обвинение към Митрадевананда е за "изтезание", т.е. причиняване на физически и психически страдания чрез системно нанасяне на побои и други насилствени действия, извършени към непълнолетно лице, знаейки, че то се намира в безпомощно състояние, от група лица по предварителен сговор.

Второто обвинение е за насилствени действия от сексуален характер с прилагане на насилие към потърпевшия. Те са прилагани от група лица по предварителен сговор към малолетно лице.

В материали от Русия се сочи се, че 40-годишният мъж е лидер на криминална група, създадена с цел набиране чрез интернет на жени от Русия, Украйна и Беларус.

Момичетата са били принуждавани да прекратят всякакви контакти с техните близки, за да имат сексуални отношения само със Свами, да участват във филми с порнографско съдържание и да проституират в Европа, САЩ и Мексико.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НА СЪДА ЩЕ БЪДЕ ПРОИЗНЕСЕНО В 15.30 Ч

Текст и снимки burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови