Представителите на туристическия бизнес, на общините и работодателите не искат пълно премахване на преместваемите обекти на плажа, защото това може да доведе до отлив на туристи и безработица.

Министерството на туризма пуска томбола за 30 почивки

Тридесет безплатни почивки у нас ще бъдат разиграни с томбола. Това предвижда кампанията "Неочаквана ваканция" на Министерството на туризма,

На срещи в Москва вече подготвяме лято 2018, туризмът е с над 12 процента дял в БВП на страната. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за БНР. България се разпознава все повече като дестинация с по-качествен туристически продукт. 

Спад на приходи и заетост на леглова база отчитат от туристическия бранш

Българският турист е станал доста взискателен, а на момент и случаи дори капризен. Плаща, но изисква доста неща, които вече е виждал по света.В това е категорична Мария Стефанова – управител на "МАРИ 89" ООД, член на Бургаската регионална туристическа камара.

Растежът на туризма в България надхвърля този на Турция, Италия и Франция. Това сочат данните на Световния барометър за туризъм на СОТ и Министерство на културата и туризма.

Страница 1 от 120