Симеонов пак скочи на Ангелкова, доверява се на несебърския кмет

Вицепремиерът Валери Симеонов обвини подопечния си министър Николина Ангелкова за тотално сбърканата концепция за концесиите на плажовете, посочвайки, че отдаването им е свързано с корупция и огромни загуби за държавата.

 Държавата получава едва 8 млн. лв. печалба от всички плажове у нас, а концесионерите реализират десетократно по-голяма приход. Преместваемите обекти по морските курорти трябва да се премахнат, а собствеността на алеите и ВиК мрежата да се прехвърли от държавата на общините, заяви вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му институциите не се чувстват сигурни при проверките по морето и той се е включил в тях, за да покаже, че държавата има воля.

Плажът у нас се е превърнал в територия на беззаконието, каза още Симеонов. Той допълни, че преместваемите обекти приличат на бежански лагер, съсипват нормалния курорт и пречат на това, за което са дошли туристите - плаж и море.

"Отминало е времето на тези преместваеми обекти. В момента има пренасищане на стоки, които не се търсят. Най-отвратителното е, че тези обекти са корупционни сделки с един концесионер.

Вицепремиерът обвини ресорния министър Николина Ангелкова, че това става със съгласуването на Министерство на туризма. Според него "цялата концепция за концесии на плажовете е тотално сбъркана". 

Според Симеонов трябва да се премахне двойната собственост в националните курорти, където алеите, ВИК-мрежата са собственост на държавата, а хотелите са частни и държавата има задължение само да инвестира в поддръжката на инфраструктурата.

"Ще настоявам час по-скоро тази собственост да се прехвърли. Слънчев бряг АД се е превърнало в едно корупционно гнездо. Всичко това може да се реши, когато собственикът е този, който събира парите. Кметовете на Несебър са готови да поемат тази инфраструктура. Остава държавата да приеме това нещо, с което ще премахне корупцинните сделки", заяви още Симеонов по БНТ .

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови