Миди по провансалски – рецепта на Иво Недялков-Фараона

Известният от 90-те години покрай холдинга “Ийст уест интернешънъл“ Иво Недялков – Фараона се оказа ненадминат кулинар. 

В специална страница във Фейсбук той поства снимки на ястията си, но не споделя публично рецептите. 

Една от тях все пак е разказал на широката си публика от фейсприятели.

Ето и рецептата:

Миди по провансалски. Сваряват се с черупки в мъничко вода до разтваряне. После се добавя сокът на 1 лимон, бяло вино, шарен пипер, естрагон, риган и магданоз.

От ферма са до Балчик и са много добри, споделя Иво Недялков.

***

Иво Недялков стана известен като Фараона, след като през 1992 година създаде холдинга “Ийст уест интернешънъл”, който по-късно бе нарочен за финансова пирамида. Твърдеше се, че финансистът е измамил акционерите си, а съдебната му одисея по този повод продължи почти 20 години. Всички инстанции, в това число и три състава на Върховния съд, признават категорично, че “Ийст уест интернешънъл” е бил законно регистриран и е емитирал законно акции, осъществявал е първоначално набиране на капитали. 

Иво Недялков завършва право в Софийския университет "Кл. Охридски" през 1990 г. 

Доктор по международно право (2000). Специализирал в областта на международното търговско и банково право във Великобритания, САЩ и Швеция. 

До 1989 г. Недялков работи за Кинтекс по линия на т.нар. „скрит транзит“ от името на турчина Фарук Бикрич - контрабандист на цигари и оръжие, покровителстван от Държавна сигурност.

Като собственик на няколко денонощни заведения в центъра на София, Недялков се запознава с Васил Илиев и други от българската организирана престъпност. Помага юридически и ги съветва да имат и легална форма на всяка дейност.

Текст: burgasdream.com

Снимка: Фейсбук страница на Иво Недялков