УМБАЛ Бургас обявява кръводарителска акция

Всеки, който иска да помогне за спасяването на човешки живот,  може да посети Отделението по трансфузионна хематология (Кръвният център) от 07:30 до 14:00 ч. в делнични дни.

Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас призовава всеки, който иска  да помогне за  спасяването на човешки живот, да дари кръв. 

„Приканваме хората, които искат да помогнат, да ни посетят в рамките на нормалното ни работно време за безвъзмездно кръводаряване”, заявява   началникът на Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас д-р Тодор Бояджиев. 

Отделението, което е по-познато като Кръвният център, се намира в сградата на ДКЦ 1 и работи от 07: 30 до 14:00ч. от понеделник до петък.  Желаещите да дарят кръв трябва да са на възраст от 18 до 65 години, в добро здравословно състояние. Те трябва  да носят със себе си документ за самоличност - лична карта.

Кръводарителската акция ще продължи до края на активния летен сезон, защото през този период  населението в региона се увеличава значително. Това от своя страна води до ръст  както на травматичните случаи – катастрофи и други инциденти, така и на пациентите, на които предстоят  операции.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови