КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Обществото настръхна. Съдът освободи убиец

Грозно. Долно. Недопустимо. Жалко! Това мога да кажа за решението за предсрочно освобождаване от затвора на доказан убиец. С какви мотиви радетелите за "правосъдна реформа" освобождават доказан убиец предсрочно?! Това написа на страницата си във Фейсбук евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО, след като стана ясно, че Апелативният съд освобождава предсрочно Джок Полфрийман, убил студента Андрей Монов.
Апелативният съд в София реши да освободи предсрочно австралийския гражданин Джок Полфрийман, осъден за убийството на Андрей Монов. Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева разгледа днес жалба срещу решение на Софийския градски съд, с което е оставена без уважение молба за предсрочно условно освобождаване на Полфрийман.
Припомняме, че австралиецът Джок Полфрийман излиза на свобода, след като има решение на Апелативния съд. Той беше осъден на 20 години затвор заради убийството на студента Андрей Монов в центъра на София през 2007 година.
Главният прокурор Сотир Цацаров също коментира предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман от затвора, където излежаваше присъда за убийството на студента Андрей Монов.
"От една страна най-лесно е да кажа, най-тактично, или най-дипломатично, че решенията на съда не се коментират. В конкретния случай обаче ще кажа, че всеки трябва да носи отговорност за това, което прави. Ако кажа още нещо, то ще е крещящо неуважение към конкретния съдебен състав", заяви Сотир Цацаров пред Нова тв.
"Нека тези съдии, взели това решение, да застанат с лицата си, с имената си и да защитят решението си. Нека убедят хората, че решениeто им e справедливо. Какво излиза - убиец да си в България. Убиецът не признава вината си, но това не пречи да излезе близо 1/3 по-рано от пълната си присъда", заяви Христо Монов - бащата на убития преди 12 години Андрей Монов

 

Top