КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Бойко Борисов си намери виновник за резултатите от местните избори

Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да ги наричаме десница от ДБ. Това са деца и внуци на бившата червена номенклатура, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националната работна среща на партията. На нея присъстват всички новоизбрани районни и общински кметове, както и областните и районни координатори.
Борисов отбеляза, че в някои градове със СДС са успели да излязат с общи кандидати, а в други - не.
"В някои градове с колегите от СДС бяхме противници, където коалицията не можа да излъчи единна кандидатура. После борихме с политически мотиви - някъде победиха те, някъде ние. Но когато става въпрос за антикомунизма, демокрацията, няма какво въобще да се замисляме. Някак си услужливо една седмица слушах само за Благоевград и Русе. Ами Севлиево, Габрово, Търново, Свищов, Горна Оряховица няма ли ги на картата, уважаеми господа? А Ловеч, Кюстендил, Враца, Монтана?", запита министър-председателят.
На националната работна среща присъства и Росен Плевнелиев. Президентът от 2012 до 2017 г. поздрави партията с разгромната изборна победа.
"ГЕРБ получава най-голямо доверие, но занапред то ще се дава по-трудно. ГЕРБ е водещата политическа сила, тя получава и се надявам и занапред да получава най-голямото доверие на българските граждани", изтъкна президентът. И отбеляза, че сме в ситуация, в която то все по-трудно ще се дава.
Румен Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов мълчат за това какво се случи в т.нар. костинбродска афера. Президентът от три години громи ежедневно НС, правителството, но и до днес не е излязъл с нито една идея, инициатива как да се справим с корупцията, отбеляза Плевнелиев, а Корнелия Нинова, добави той, и до днес открива паметници на Тодор Живков.
Чака ни тежка битка през 2021 г. Тя ще бъде представена като генералска битка - между Борисов и Радев, но това е популистко представяне, истинската битка ще е на ценностите, на демократи и популисти.
Росен Плевнелиев укори т.нар. градска десница за подкрепата на балотажа за Мая Манолова. Лидерите на "Демократична България" трябва не само да си подадат оставки, но и да си изберат Мая Манолова за шеф и да вървят напред, коментира той.
Загубата на ГЕРБ в Благоевград обясни с това, че там през последните четири години не се е създало нито едно добре платено работно място. Заедно с Видин са на дъното на класацията по трудови възнаграждения както у нас, така и в Европа.
Партньорите от СДС увериха, че коалицията с ГЕРБ е осъзната.
"Картата на България е синя, а БСП не е алтернатива", заяви лидерът на СДС Румен Христов. Той посочи, че след като "Демократична България" е подкрепила Мая Манолова на балотажа, вече от СДС имат идеологически различия с тях.
"Резултатите ни са по-добри, отколкото когато бяхме в РБ. Основният извод от тези избори , че десницата е силна", допълни Христов.

 

Top