КАТЕГОРИИ

482 347 измислени гласоподаватели на местните избори

''С точност до един ''измислените гласоподаватели'' на местните избори са 482 347. Освен това има и измислени ЕГН-та в България - те са фалшиви, но валидни. Важна е последната цифра, която е контролна и се изчислява по сложен начин. Списъкът съдържа мъже с женски ЕГН-та и жени с мъжки ЕГН-та. Възможно определени хора да имат две лични карти'', това разкри специалистът по фирмено разузнаване Георги Крушков в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.
''Възможно е да се направи такава манипулация, но това е невъзможно да се случи само чрез ЕСГРАОН, трябва и полицията да участва, защото те отговарят за издаването на лични карти. Казвам, че тези ЕГН-та биха могли да бъдат добавени към избирателните списъци. Наивен съм и ходих да питам в ЕСГРАОН. Там ми казаха, че това, което показвам, е случайна грешка'', заяви още Крушков.
''Данните, които използвам са публични. Те са от Националния статистически институт (НСИ) и от Централната избирателна комисия (ЦИК)'', уточни той и добави, че данните от ЦИК и данните от статистиката се разминават. Според Крушков това е проста аритметика на ниво 4-и клас, която не би представлявала трудност и за дете..
Всеки, който в момента ни слуша може да види данните в сайтовете и да направи сметките, както и да види, че резултатът е убийствен'', добави още специалистът по фирмено разузнаване.
Според него разликата от 487 326 гласове биха могли да бъдат реални гласове.
''В Търговския регистър има възможност за една врътка, която е свързана с идентичните графични образи на латинските и кирилските букви. Това се прави в тези институции'', шокиращо заяви Крушков.

Top