КАТЕГОРИИ

БСП дава на прокуратурата Министерство на здравеопазването

БСП ще сигнализира прокуратурата, която да направи проверка в Министерство на здравеопазването във връзка с твърденията на управителя на здравната каса д-р Дечо Дечев за източване на здравната каса. Това каза по време на пресконференция заместник-председателят на ПГ на БСП за България Драгомир Стойнев. Сигналът ще бъде внесен още днес, уточни Стойнев.
Драгомир Стойнев посочи, че от БСП смятат, че е налице организирана, координирана, извършвана с административни протекции кражба от здравните вноски на българските пациенти. Той коментира, че интервюто на управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев, дадено в събота, е било изключително важно, тъй като повдига завесата за това как се управлява здравната ни система.
Стойнев посочи, че от интервюто е станало ясно, как касата плаща за услуги и дейности, които са в по-малък обем или изобщо не са извършени или как едно лекарство в държавна болница се заплаща на една цена, а в частната болница - на седем пъти по-висока цена.
"Всичко това става благодарение на лобистките текстове, прокарани от ПГ на ГЕРБ. Многократно сме казали, че пари в държавата имаше, стига да не се краде", каза Стойнев. Той определи правителството на ГЕРБ като "правителство на източването" с източването на язовири и източването на НЗОК. По думите на Стойнев няма система, която да функционира нормално в държавата.

Top