КАТЕГОРИИ

На премиера му е футболно

Премиерът Бойко Борисов посети днес Пловдив, за да се срещне неформално с ръководствата и феновете на местните Ботев и Локомотив. Заедно с него в Града по тепетата отидоха и министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
Поводът за посещението са отпуснатите от държавата 37 милиона лева на двата клуба за довършване на стадионите. Темата предизвикваше напрежение в последните месеци, а обещанието за помощ от държавата беше направено преди местните избори, но след това позатихна.
Най-напред Борисов посети стадиона на Локомотив. Той беше посрещнат от представители на местната власт, но най-много се зарадва на срещата със спортния директор на "смърфовете" Георги Иванов - Гонзо.
"Стана ми колега и ти", обърна се Борисов към легендарния голмайстор на Левски, след което се поздрави и с Христо Бонев - Зума. Последва представяне на плановете на Локомотив от страна на собственика Христо Крушарски. Борисов извика и феновете от трибуните да слязат на пистата.
Премиерът заяви, че това което са му поискали, са 12 милиона лева и те вече би трябвало да са дошли в кметството. Той помоли максимално бързо да минават процедурите и в края на годината всичко да е готово.
"Зная, че като дойда, ще ми кажете, че нещо не достига", каза Борисов.
След това делегацията му се отправи към строителната площадка на стадиона на Ботев "Колежа", а към него се присъедини и Крушарски. Групата беше посрещната с аплодисменти и викове "Браво".
"Крушарски пожела да дойде, за да го биете него, ако решите. Както знаете, отпускаме 25 милиона за стадиона на Ботев и 12 за този на Локо", сподели Бойко Борисов и отново беше прекъснат с възгласи "Браво".
"Вас (б.р. феновете) ви назначавам за строителен надзор. Имате инженери в структурите, да наблюдават, а не след 7-8 месеца като дойдем и да кажете, че нищо не са направили с парите. Живот и здраве, ако не достигнат, ще дадем още за довършителни работи.
Оттук насетне се обръщате към кмета Зико и областния управител да задействат нещата", заяви още министър председателят на България. Всичките му срещи бяха излъчени на живо в профила му във Фейсбук.

Top