КАТЕГОРИИ

Борисов отсече: Работим с официалните сидникати

Протестите на медицинските сестри продължават. Те са издигнали палатков лагер пред сградата на бившия Партиен дом, който в момента се ползва от Народното събрание
Късно снощи медицинските сестри, които отказваха да напуснат сградата на Партийния дом, все пак го направиха. Те прекараха там повече от 24 часа, след като влязоха вътре за заседание на здравната комисия в четвъртък следобед. В петък сутринта се стигна до ескалация на напрежението, след като една от протестиращите жени излезе на перваза на прозорец и отказа да слезе, въпреки призивите на НСО, които охраняват сградата.
Властта отхвърля исканията на протестиращата група, казва, че някои искания са изпълнени, други ще бъдат изпълнени, а трета част са неизпълними и си противоречат взаимно.
„Заплатите не са такива на сестрите, каквито ги говорят. Проявил съм уважение към тях. Работим със синдикатите. След понеделник ще предложим пакет, да видим как ще се разберем”, коментира премиерът Бойко Борисов в Шумен.
Преди това премиерът обясни, че се е срещал с представители на сестрите, разговаряли са, а огромна част от дадените обещания са изпълнени.
„С официалните синдикати работим”, каза още Борисов.

Top