КАТЕГОРИИ

Автобуси и спирки в Бургас ще се дезинфекцират заради COVID-19

Кметът на Бургас Димитър Николов сформира днес общински кризисен щаб за превенция срещу разпространението на коронавируса.
В него взеха участие директорът на РЗИ Бургас - д-р Георги Паздеров, директорът на УМБАЛ Бургас - д-р Бойко Миразчийски, директорът на Белодробната болница - д-р Трошанова, представители на общинските здравни заведения, представител на Комплексния онкологичен център, заместник-кметовете на Община Бургас.
Общинският щаб ще координира серия от мерки за превенция на заболяването от COVID-19. Планираните културни мероприятия на територията на общината се отлагат. Планираните спортни събития ще се провеждат без публика. Забранява се провеждането на масови мероприятия с участието на деца.
Община Бургас ще стартира информационна кампания сред пенсионерските клубове за превенция на заболяването.
Уведомени са управителите на големите търговски центрове в града и веригите магазини - да извършват няколко пъти на ден дезинфекция на клиентските пространства, както и на количките за пазаруване.
Автогарите и билетният център на "Александровска" ще бъдат ежедневно дезинфектирани. Автобусите на градския транспорт ще бъдат дезинфектирани всяка вечер.
Обществените сгради могат да разчитат на 4 машини за дезинфекция, които се намират в РЗИ Бургас, както и на специализираните дезинфекционни фирми.
Заради липсата на маски за еднократна употреба в аптечната мрежа, Община Бургас ще направи проучване на специализирани фирми, на които да бъдат поръчани количества маски от текстил.
Остава засиленият филтър и дезинфекция в детските градини и ясли на територията на общината.
Кметът призова да се спазват превантивните мерки и подчерта, че няма основание за паника и притеснения.
„Трябва да се опитаме максимално да спазваме препоръките на националния кризисен щаб и съветите на лекарите, за да избегнем опасността от заболяването”, коментира Димитър Николов.

Top