КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Борисов си тръгва, но правителството остава

Премиерът Бойко Борисов обяви пред Националната конференция на ГЕРБ, че е готов по всяко време да подаде оставка.
Ще убеждавам коалиционните партньори. Вариант е правителството да остане и парламентът да продължи да работи, каза Борисов.
"Нямаме проблем със служебен кабинет. Без Народно събрание обаче не може да се обявява извънредно положение, ако се влоши ситуацията с коронавируса, без Народното събрание не може да се вземе заем, ако икономиката има нужда, без Народно събрание няма да има държавен бюджет", каза Борисов и изброи още причини, заради които парламентът трябва да продължи да работи.
"Аз съм готов по всяко време да си тръгна. Заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение. Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците, нито когато затварят кръстовища. Ако сме толкова единни - какъв е проблемът да има служебно правителство?", попита премиерът, но добави, че ще предложи на своите коалиционни партньори различни варианти, включително варианта той да си тръгне, а да остане правителството.
"Поел съм ангажименти, иначе още днес можеше да кажа на коя дата да си подам оставката. Трябва да осигурим стабилността", каза премиерът.

 

Top