КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Майки окупираха Народното събрание

Майки на деца с увреждания, заедно с дете в количка с детска церебрална парализа, са в Народното събрание и отказват да го напуснат докато премиерът Бойко Борисов не подаде оставка.
Те се намират в деловодството на бившия партиен дом и очакват депутатите, за да подпишат декларации, че подкрепят протеста, че призовават ВСС да освободи главния прокурор Иван Гешев и че са съгласни парламентът да бъде разпуснат.
Декларация да си подаде оставката е изпратена и на премиера Борисов.
Ако Бойко Борисов си подаде оставката, ще станем и ще си тръгнем. В противен случай оставаме тук да чакаме народните представители да дойдат и да подпишат декларациите, обяви Никола Вапцаров, който бе председател на инициативния комитет на Мая Манолова за кметските избори в София.
Лидерът на Изправи се.БГ също е сред майките. Тя не бе допусната да влезе на комисията по енергетика, на която ще се обсъжда цената на парното.
Депутати от БСП вече са взели декларацията и са обещали да го обсъдят на заседание на ПГ.
"Оставаме тука", каза Манолова.
Протестиращите са донесли и подарък на парламентарния шеф Цвета Караянчева - поцинкована кофа. Преди да влезе в политиката и да стане председател на НС дамата от Кърджали е била технолог за производството на точно такива домакински пособия.

Top