КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

И Бургас попадна в "черния" списък на Австрия

Австрия въеде мерки за пристигащите от 16 български области, сред които и Бургас
Министерството на европейските и международните въпроси на Австрия уведоми Външно министерство с нота, че страната въвежда мерки за пристигащите от 16 области на България, а не както досега – за влизащите от цялата ни страна.
Мерките са в сила от днес, 17 октомври 2020 г.
Според нова заповед на австрийския министър по социалните въпроси, здравеопазването, грижите, и защитата на потребителите влизането в Австрия от 16 български региона/области – Благоевград, Бургас, Добрич, Габрово, Ямбол, Кърджали, Монтана, Пловдив, Разград, Шумен, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Варна ще се осъществява както и до момента – с изискване за предварително направен отрицателен PCR тест не по-стар от 72 часа от момента на влизане в Австрия или 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната с отрицателен PCR тест на място в рамките на 48-часа.
За пристигащите от другите български области не се изисква PCR тест или 10-дневна карантина
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни във Виена на следните телефони +43 1 505 31 13; +43 1 505 64 44 и на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

Top