КАТЕГОРИИ

Марио Куркински: Има много по-големи злини от пандемията

"Пандемията се оказа удобна, за да се прикрият много по-големи злини, извършени с хората още от началото на прехода, които нанесоха поражения върху поколения българи. Ние и без тази криза бяхме приключили с много неща в себе си, като свободата и вярата".
С този цитат актьорът и режисьор Мариус Куркински анонсира във Фейсбук интервю, което даде за предаването на Дарик радио "Реактивно".Според него причината да загубим свободата и вярата си не е в една подобна криза като тази, а е в начина, по който сме съществували преди тя да се появи. Куркински смята, че хората на хората на изкуството не бива да говорят в момента за своите проблеми, защото други са в много по-тежко състояние в момента - като лекарите и определени обществени прослойки, които наистина страдат много.
"Това не е първата толкова лоша година за нас. Ние живеем в криза вече близо три десетилетия, а и още назад, почти през целия век", каза в интервюто си за Дарик Мариус Куркински.
"Не бива да се прекалява с това, като че ли това е най-страшното нещо, което ни се е случвало. На нас като народ ни се случиха много по-страшни неща през изминалите години и сега като че ли тази пандемия е много удобна, за да се прикрият какви ли не много по-големи злини, които са извършени с нашето общество и с хората още от началото на т.нар. преход. За който въобще не искам да говоря и да си спомням. Нито пък за тези първи години след него - там също се случиха доста критични ситуации, които нанесоха поражения върху поколения българи", допълни актьорът и режисьор.
Причината да загубим свободата си не е в една подобна криза като тази, а е в начина, по който съществувахме преди тя да се появи. "Ние без тази криза бяхме вече приключили с много неща - и със свободата и с вярата. Това категорично беше приключено. Беше демонстриран този начин на живеене преди пандемията много агресивно", каза Мариус Куркински.
По думите му това е било потребителското живеене без ценности, с разбиване на семейството и най-вече на вярата.

 

Top