Намерете ни във Facebook

НОВИНИ ОТ БУРГАС
  • Prev
Празничният 6 декември започна с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на
И тази година обичаната художничка Радка Караиванова ще зарадва бургазлии и гостите на града с тематична изложба за
Без да е разточителна, празничната украса на Бургас е интересна и тази година. В момента поставят на главната улица
Кметът Димитър Николов е готов да внесе в Министерство на здравеопазването заявление за получаване на предварително
В периода 17 - 21 ноември вертолети UH-60 Blackhawk от състава на Сухопътните войски на САЩ, предислоциращи се от
В 47-ото НС влизат 7 партии. Първа политическа сила е ПП с 67 мандата, ГЕРБ – 59, ДПС – 34, БСП - 26, ИТН – 25, ДБ –
Двама мъже от бургаския квартал “Победа” са задържани рано този сутрин при специализирана полицейска операция срещу
Първите 4 нови електробуса на Бургас вече возят пътници. Те обслужват линиите Б1 и Б2. Междувременно пристигнаха още 2.
УМБАЛ Бургас регистрира най-мащабното участие на Есенния медицински форум, който се проведе в града в края на миналия
Започна засаждането на млади жизнени дървета по обновени улични участъци в к-с „Възраждане“. Първо се случва на
Сряда, 17 Ноември 2021 15:51

Гопет Транс: Пристанищата продължават да се задръстват, предлагаме пълен набор от транспортни решения за бизнеса

За да се справи с предизвикателствата по веригата на доставки, бизнесът е необходимо да инвестира в системи за управление на наличностите и автоматизация на процесите си. Правилното планиране на наличностите ще помогне на фирмите по-бързо да се справят с обработката на товарите и в крайна сметка ще улесни придвижването им по цялата логистична верига. Това съветва международната транспортна и логистична компания Гопет Транс, която предлага пълен набор от транспортни решения за бизнеса, в условията на продължаваща криза с корабоплаването в световен мащаб. Ако фирмите са подготвени да управляват стоките си на местните пазари, тазгодишната инициатива Black Friday, както и коледните празници, няма да бъдат застрашени от недостиг. В това е убеден Огнян Дучев, ръководител на отдела за морски и въздушни превози в Гопет Транс, който координира дейността на компанията в България, Румъния и Гърция. Макар че при регионалните поръчки се повишават цените на продуктите към крайните клиенти, те са по-сигурни в момент на криза. За корабоплаването декемврийските празници традиционно са пиков сезон и поръчките започват да се увеличават още през август. ”Неизбежно е да има забавяния, недостиг на стоки и предлагане срещу по-високи цени в сравнение с минали години”, очаква Огнян Дучев.

Групажните превози – възможно решение на недостига на стоки
Групажните превози са възможно решение на недостига на стоки, тъй като разделянето на пратките на по-малки количества позволява по-надеждно извозване на продуктите поради регулярността на групажните услуги. По думите на Огнян Дучев дори и това невинаги да води до спестявания на разходи, така клиентите биха могли да транспортират партидите в критични моменти. “Необходимо е също клиентите да дадат ясна заявка дали цената е по-важна за тях, или транзитното време, за да може спедиторите да предложат най-адекватното решение”, акцентира той.

Алтернативни маршрути и дигитална трансформация
Транспортната криза предизвиква раздвижване на пазара и клиентите се пренасочват към компаниите, които предлагат най-ефективни и иновативни решения от гледна точка на планиране и разходи – докато по-рано това е било предимство на пазара, сега е задължително условие за успех. “От всяка компания зависи дали ще се възползва от новата ситуация, или не”, коментира Огнян Дучев. Въпреки предизвикателствата пред транспортния сектор, Гопет Транс е спечелила нови клиенти и партньори през последната година и инвестира във взаимоотношенията си с тях, залагайки на алтернативни транспортни решения, за да предоставя навременни доставки. “През 2021 г. получихме запитвания от много повече клиенти, за които през предходния период дори не бяхме чували”, акцентира Огнян Дучев. Докато офисът на Гопет Транс в Румъния доскоро се е занимавал само със сухопътни и интермодални превози, от тази година той включва морски транспорт в портфолиото си от услуги. Висококапацитетното пристанище Констанца е новата база, чрез която Гопет Транс внася и изнася стоки в/от България. Наред с това, компанията вече предлага железопътна услуга за внос от Китай до Полша и алтернативни маршрути, които да задоволят изискванията на клиентите както от гледна точка на цената, така и на транзитното време.

Пристанищата продължават да се задръстват
Към момента в световен мащаб ситуацията със задръстените пристанища е критична, а по мнение на Огнян Дучев кризата вероятно ще продължи и до март-април 2022 г., когато той очаква спад на морските навла. Ако корабните компании инвестират в иновативни технологични решения, за да управляват ефективно застоялите наличности от контейнери и оптимизират техния обмен в определен регион, биха могли да реагират по-адекватно на моментния наплив. Въпреки че графиците на корабните компании вече започват да се нормализират и те все още обслужват клиентите си на принципа „първи влязъл, първи излязъл“ (first come, first serve), има контейнери, които изчакват повече от месец, преди да бъдат придвижени към финалната точка за доставка. Претоварени са големи портове с огромно търговско значение като тези в Барселона, Испания, и Казабланка, Мароко, които превозват стоки към Северна и Южна Америка, както и ключовите за Далечния изток и Европа пристанища в Атина и Истанбул. Някои пристанища дори са наложили спиране на заявките за Северна и Южна Америка през септември и октомври, което уврежда взаимоотношенията на бизнесите, търгуващи с тези региони. Според прогнозите на световните анализатори проблемите с морския транспорт ще продължат до 2023 г.

________________________________
За Гопет Транс
Основана през 1995 г. в София, Гопет Транс стартира дейност като спедитор, трансформирайки се впоследствие в посока „one stop shop“ доставчик на транспортни и логистични услуги. Дейността на компанията е подчинена на нейната визия, фокус върху клиента и отдадеността на опитния екип от професионалисти.
Днес Гопет Транс е водещ доставчик на транспортни и логистични услуги в България и основен регионален играч, със силно локално присъствие и активна дейност в Гърция, Румъния, Полша, Испания, а от 2020 г. и в Турция. По приходи компанията се нарежда на първо място в България и в Топ 15 в Румъния. Тя предоставя висококачествени услуги на повече от 5000 български и международни компании, с различна големина и от различни отрасли. Предлага решения за спедиция (автомобилен транспорт) с широко покритие в Европа и редовен транспорт към Русия и държавите от ОНД, Турция и Близкия изток; интермодален транспорт, свързващ Южна и Западна Европа; морски и въздушен транспорт с глобален обхват; както и цялостни решения за логистика, склад и дистрибуция за България и Гърция. Екипът на Гопет Транс наброява около 400 служители, половината от които в България. Плановете за разширяване на компанията са насочени към по-нататъшна диверсификация на предлаганите услуги и постигане на по-голяма гъвкавост чрез непрекъсната дигитализация.
Бизнес философията на мениджмънта на компанията е насочена върху предоставяне на решения за подпомагане бизнеса на клиентите. Оказвайки подкрепа на клиентите и партньорите в тяхното развитие, Гопет Транс постига устойчив растеж.

 

 

 

 

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

NEWSROOM
  • Prev
A proposal for the development of a tourist logo of Sozopol will be
Nessebar is again in a prestigious ranking. This time, the magnetic city
The umbrellas on the beach in Sveti Vlas will be without money until the
The regional government of Sicily announced today, 17 May, the launch of a
The Municipality of Burgas has provided an opportunity for the swimming
The capital aims to put an end to homelessnessOn 14 May, the City of
Voting for ideas to be implemented in Šiauliai is over and the votes have
New energy-saving bus shelters have appeared in the port city of Gdynia in
With over 500 participants from 60 countries, including over 200 renowned
ВЕСТИ
  • Prev
Предложение по разработке туристического логотипа Созополя будет
Несебр снова в престижном рейтинге. На этот раз магнетический город
Зонтики на пляже в Святом Власе будут без денег до конца мая. О
В венгерском Будапеште продолжается чемпионат Европы по водным видам
Муниципалитет Бургаса предоставил возможность наполнить бассейн в
Какое мясо лучше всего готовить на гриле? Как правильно замариновать
"Письма счастья" стали получать пользователи WhatsApp после изменений
Премьер-министр РФ Михаил Мишустин утвердил положение о Единой
Если кто-то когда-либо думал, что корзины слишком просты, чтобы их можно
Ще гласувате ли на парламентарните избори?