КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Дежавю: Мая Манолова заведе дело срещу Бойко Борисов за клевета

На местните избори през 2015 година Бойко Борисов си изтърва нервите в Бургас и наклевети Елена Йончева. Тя заведе дело и го спечели. На тези избори изпусна парата и наклевети кандидатът за кмет на София Мая Манолова.
Бившият омбудсман Мая Манолова, която загуби изборите за кмет на София, но оспорва резултата, заведе дело срещу премиера Бойко Борисов. В исковата си молба, внесена в Софийски районен съд, независимият кандидат за столичен градоначалник, която беше подкрепена от БСП, иска обезщетение от 15 000 лева за неимуществени вреди от неистински и опозоряващи твърдения.
Поводът за това е интервюто на министър-председателя в сутрешния блок на bTV два дни преди балотажа, в което той заяви, че Манолова е провела във Волуяк "среща с ромите да прави такива уйдурми", "конспитративно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: "ГЕРБ ми платиха, Фандъкова ми плати, за да гласуваме за нея".
"Там Братя Галеви са й помогнали много през ромските лидери... Направихме така, че да ги търсим с червена бюлетина. Но това не значи, че отвън някъде нямат влияние върху ромските лидери. И няма да ме учуди ако и на първия тур са правили подобни магарии", добави още премиерът.
"С тези си две твърдения ответникът ме опозорява като гражданин, политик, уважаван адвокат и кандидат кмет на София, два дни преди втори тур на изборите", пише Манолова в молбата си до съда.
Тя подчертава, че срещата не е била конспиративна, а публична.
"Освен това роми във Волуяк няма, а жителите на селото споделиха с мен проблемите си. Борисов пряко внушава неверни клеветнически твърдения с ясно съзнание за тяхната невярност и при пълна липса на доказателства и дори физическа възможност тези събития да са се случили", допълва тя, като изтъква, че не поддържа връзка с Братя Галеви, които са "в неизвестност за мен, за полицията и за българските граждани от датата на постановяване на присъдата им, благодарение на бездействието на изпълнителната власт, оглавявана от г-н Борисов".
"Засегнато е доброто ми име и самочувствие на човек и политик, посветил професионалната си кариера и подчинил личния си живот в служба на обществото и хората. Клеветническите твърдения на ответника ме възмутиха и разстроиха. Причиниха ми тежки душевни болки и страдания, разрушавайки градения ми с десетилетия авторитет на гражданин и общественик. Нанесоха ми и непоправима с пари щета като политик и юрист. За нанесните ми морални щети, представляващи болки и страдания, психически натиск и дискомфорт, макар неоцении в пари, предявам граждански иск срещу ответника в размер на 15 хиляди лев", допълва Манолова, като подчертава, че ако спечели делото, ще дари парите за изграждането на детска площадка във Волуяк.

 

Top