КАТЕГОРИИ

Коледен базар е най- новата атракция на Созопол

Коледно-новогодишните празници тази година приятно ще изненадат жителите и гостите на града. Празничната програма се подготвя от Община Созопол и Общински съвет- Созопол с активното участие на местните жители в нейното реализиране.
Най- новата атракция, която вече се подготвя е Коледния базар, съобщава общинският сайт sozopol.bg. На него местни производители, търговци и изложители ще представят своята продукция и ще я споделят с посетителите на базара. Той ще бъде ситуиран на централния площад до амфитеатъра и официално ще бъде открит на 20 декември от 17.30 часа.
Коледният базар привлича все по- голям интерес, както сред местните производители и търговци, така и сред изложители от цялата страна. Към момента своето участие са заявили няколко майстора на скарата, които обещават да изкушат с вкусотии всеки посетител на базара. Вино и ракия ще се леят в изобилие, като греяните напитки ще са част от коледната атмосфера, обещават производителите. Сред местните производители, които с голям ентусиазъм се включиха е Пчеларска ферма "Странджа", която ще зарадва посетителите с качествени и био пчелни продукти и ще изненада с медовина.
Своето място в Коледния базар вече намериха и производители и търговци на сувенири, керамика и бижута. Организаторите на Коледния базар са осигурили 15 къщички за търговска дейност, като повече от половината от тях вече са ангажирани.
Желаещите да се включат в Коледния базар, който ще продължи до 7 януари 2020 година, могат да получат информация на телефон: 0898 567 746.
Коледният базар ще бъде съпътстван с богата културна програма, която ще бъде осигурена от Община Созопол и местни меценати. За целта ще бъде изградена специална сцена, където първи ще стъпи Дядо Коледа на 9 декември, за да бъдат запалени коледните светлини и да се даде старт на Коледните празници.
Добрият старец ще посети многократно Коледния базар в дните от 21 до 23, за да раздаде подаръци на созополските малчугани.
Отново Коледният базар ще бъде мястото, където созополчани за първи път ще посрещнат Новата година на открито пред елхата с много настроение и надежда за по-добри дни за хилядолетния град.

 

Top