КАТЕГОРИИ

Кметът на Бургас иска компенсация от Европейската комисия

В понеделник ще изпратя писмо до Външно министерство за това да отпадне 14-дневната карантина за туристи, идващи от държави извън Европейския съюз. Това каза кметът Димитър Николов при посрещането на първия чартърен полет, идващ от Нидерландия, на летището в Бургас,.
Кметът заяви, че на летището в Бургас утре се очакват още 4 полета от Германия, а непосредствено след това започва пристигането на полети от Чехия, Словакия и Словения.
„Надявам се вече полетите да влязат в нормален режим на пристигане. Получихме подкрепа и от Министерството на туризма. Повече от 30% от туристите в нашия регион идват от държави извън Европейския съюз. Поради това в понеделник ще внеса в Министерството на външните работи писмо за това да отпаднат ограниченията за 14-дневна карантина за туристи от Русия, Беларус, Украйна.
По този начин ще можем да поемем полетите и от бившите социалистически страни. Копие на това писмо ще бъде изпратено и до Министерството на здравеопазването. Другият вариант е да получим компенсация за това, че нямаме възможност в момента да посрещаме такива туристи. Надявам се на положителна развръзка. Разбира се, всичко това трябва да стане чрез Европейската комисия", заяви Димитър Николов.

 

Top