КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Борисов ухажва пенсионерите от Фейсбук

След началото на масовите антиправителствени протести, които продължават вече 70 дни, социалната мрежа се превърна в основен комуникационен канал за министър-председателя, който определено избягва появата си на публични места в София.
В новата си фейсбук публикация Борисов се хвали, че за трети пореден месец всички български пенсионери ще получат по 50 лева добавка към пенсиите си, като за целта днес правителството е отпуснало още 106 милиона лева.
Ето и текста на цялата му публикация:
Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си.
Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване.
Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19, от 1 юли т.г. с 6,7% увеличихме всички пенсии. По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината.
Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите.

Top