КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Създават Задруга на Странджа, пъстра програма очаква гостите на фестивала „СТРАНДЖА . Храна и Музика“

Шест общини застанаха зад първия по рода си фестивал „СТРАНДЖА . Храна и Музика“, който ще се проведе на 24 и 25 октомври в странджанското село Индже войвода. Общините Созопол, Приморско, Царево, Средец, Малко Търново и Бургас застават зад идеята за развитие на странджанския регион и обединяването на усилията на местния бизнес за реализирането на редица инициативи.
За целта през първия ден на фестивала кметовете на шестте общини и представители на частния сектор в странджанския регион ще участват в кръгла маса, на която ще бъде създадена „Задруга за Странджа „ на общините на територията на Странджа за обединение в общия интерес за развитие на региона. Събитието е от 11.00 ч..
Организаторите на фестивала са поканили на събитието и министъра на Земеделието, храните и горите Десислава Танева, министъра на туризма Марияна Николова, зам. министъра на Регионалното развитие и благоустройството на регионите Деница Николова и областния управител Вълчо Чолаков.
След официалното събитие стартира богата и пъстра програма, която включва изпълнения на певчески и танцови състави и индивидуални изпълнители, като от 16.00 часа гостите на фестивала ще могат да опитат приготвеното от Ути Бъчваров печено медено прасе.
Гвоздеят на първия ден на фестивала е грандиозен концерт от 17.00 ч. на изпълнители на странжданска музика с участието на Жечка Сланинкова, Лазаор Налбантов, Костадин Михайлов, Цветелина Стойчева, Панайот Стойчев, Катя Георгиева, Стоян Физиев, Ирена Станкова, Снежана Иванова, Димо Димов и Зорница Димитрова. За доброто настроение ще се погрижат музикантите Станчо Николов- акордеон, Темелко Иванов- кавал, Динко Палазов- гайда и Стоян Френчев- тъпан.
През двата фестивални дни гостите ще могат да се насладят и на различни демонстрации и забавления, които включват демонстрация на селскостопанска техника, демонстрация и конна езда от конна база Маринка, кът за селскостопански животни, кът за детски игри, демонстрационен пчелин и Детски работилници: Билкарница, Светът на сладките, рисуване върху тикви, грънчарство и Спортни игри „Мама, татко и аз“.
Фестивалът „СТРАНДЖА . Храна и Музика“ се очертава най- мащабното есенно събитие в Странджанския регион, а организаторите му Ралица и Димитър Станчеви се надяват той да стане традиционен и да бъде първото от серия събития и инициативи, които да популяризират хората и поминъка в този красив и гостоприемен регион.

 

 

 

 

 

Top