КАТЕГОРИИ

Научна лаборатория на "Байер" за деца идва в Бургас

В рамките на три дни – от 23 до 25 октомври, в Младежкия културен център отваря врати научната лаборатория за приложна и забавна химия и биология.
Мотото на инициативата е "Малки изследователи - големи открития", а посещенията са безплатни. Всяка група трябва да бъде съставена от максимум 30 деца. Записването на участниците се осъществява организирано през училищата със съдействието на Регионалното управление на образованието (РУО) в Бургас.
Доброволците от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) и от "Байер" - България ще демонстрират пред участниците интересни експерименти. Целта е да се покаже забавната страна на химията и биологията, като по този начин се предизвика любопитство у децата към науката.
В периода 2015 - 2018 година инициативата е привлякла вниманието на над 4000 деца.
Датите на сесиите по градове за 2019 г.:
София - 03 до 11 октомври
Пловдив - 15 до 17 октомври
Бургас - 23 до 25 октомври
Варна - 28 до 30 октомври вкл.
Научна лаборатория на "Байер" за деца се провежда със съдействието на Регионалните управления на образованието по градовете и с приятелската подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, Факултета по химия и фармация на Софийски университет "Св. Климент Охридски", Аграрен университет - Пловдив и Младежкия културен център в Бургас.

 

 

Top Finish