КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

ГЕОРГИ ГОСПОДИНОВ ПРЕДСТАВЯ НАЙ- НОВАТА СИ КНИГА В БУРГАС

По покана на Международен филмов фестивал Бургас, Георги Господинов ще представи в града последната си книга "Всичките наши тела" сборник със свръхкратки разкази и ще присъства на премиерата на филма 8'19'' в Бургас.
Срещата с Георги Господинов ще се състои на 26 юли 2018 г., четвъртък от 19 ч. в конферентна зала "АХЕЛО" в Гранд Хотел и Спа Приморец. Събитието се организира в партньорство с Регионална библиотека "П. К. Яворов"- Бургас и с любезното домакинство на Гранд Хотел и СПА Приморец.
Вход свободен.
На 27 юли 2018 г., петък от 21 ч. на лятна сцена "Охлюва" ще бъде прожекцията на 8'19'', филм-омнибус - 6 истории по разкази на Георги Господинов . Филмът е реализиран от 6 различни екипа на режисьорите Петър Вълчанов, Кристина Грозева, Теодор Ушев, Надежда Косева, Любомир Младенов, Владимир Люцканов. Специално за закриването на фестивала Георги Господинов, Тони Бачурова и Владимир Люцканов.
По покана на фестивала специалните гости са Анна Горанова, Александра Цветкова и международните гости Пипо Медзапеса (Италия), Педро Дуарте (Португалия), Вано Бурдули (Грузия), Павел Кита (Австрия), Мехмед Тигли (Турция).
Входът за всички прожекции е свободен.
Повече информация за програмата на фестивала ще намерите тук: http://burgasfilmfest.com/
Думи за книгата "Всичките наши тела"
"Тук, където концентрацията е най-важна, нещата са доведени до изключително майсторство..."
~Иван Теофилов
"Господинов пише като в сън..."
~Томас Тура, Дания
"Един от най-важните европейски писатели днес..."
~Алберто Мангел
"Георги Господинов винаги е имал вкус, талант и смелост да премества границите между жанровете..."
~Надежда Радулова

 

Top