Намерете ни във Facebook

НОВИНИ ОТ БУРГАС
  • Prev
Отново идва най-обичаното време в годината, когато празничните дни следват един след друг, а настроението се покачва от
С решение на правителството община Бургас получава държавен имот - частна държавна собственост за изграждането на
Министерството на иновациите и растежа (МИР) ще предостави над 1 млн. лв. за пътна инфраструктура в Община Бургас. Те
Тази година Община Бургас подготви и втори концерт, посветен на Никулден. Той ще се състои днес, с начало в 17.30 часа,
На 7 декември деца и младежи от Бургас ще имат възможност да се включат в образователни дейности, свързани с
Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко. В спортна зала „Бойчо Брънзов“
След броени дни броят на почетните граждани на Бургас ще се увеличи с още един. Към тях ще се присъедини композиторът,
По покана на кмета Димитър Николов, честта да включат празничното осветление на града на 6 декември – Никулден – приеха
Със своя заповед кметът Димитър Николов обяви 6 декември 2022 г., вторник, за неучебен ден за всички ученици от
90 години история на детския и 70 години на кукления театър в Бургас са поместени между кориците на книгата „Приказните
Понеделник, 29 Август 2022 18:37

В листите на МИР само доказани експерти с авторитет

"В листите на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2-ри октомври стои експертният потенциал на България. За нас политиката не е самоцел, а средство за решаване на реалните проблеми на българските граждани. Именно затова водачи на листите на партия МИР са водещи специалисти от всички сфери на обществено-политическия живот на страната – инженери, юристи, икономисти, финансисти, дипломати, мениджъри, лекари, учители, преподаватели във висшите учебни заведения, експерти по национална сигурност, вътрешен ред и управление на кризи, културни дейци, общественици, както и представители на малки я и средния бизнес. С това МИР показва и налага нов и различен стил на правене на политика в България, където водещи са моралът, експертизата, инициативността и родолюбието“. Това каза председателят на партия МИР Симеон Славчев.
Той представи водачите на листи във всички 31 области в страната, където партия МИР регистрира пълни листи с кандидати за народни представители, както следва:
Водач на листата в област Благоевград е световноизвестният каскадьор Тодор Лазаров. Той е на 43 години и е роден в Благоевград. Бивш национален състезател е по джудо и самбо, многократен шампион на България с титли от световни европейски и международни състезания, по настоящем е треньор на “Шун Джудо клуб” в София. Той е екшън режисьор с повече от 24 години зад гърба си с над 120 холивудски, европейски и боливудски продукции. Изпълнителен продуцент е на един от най големите оперни спектакли “Опера Д’Аморе” с участието на легенди като Хосе Карерас. Дебютният му филм като режисьор “Безвремие” печели и продължава да печели много международни филмови фестивали.
Водач на листата в Бургас е административният директор на Бургаския свободен университет проф. д-р Радостин Долчинков и декан на Центъра по информатика и технически науки във висшето учебно заведение.
Петьо Костадинов е водач на листите на партия МИР във Варна и във Велико Търново. Той е специалист по "Ядрена електроника", като завършва с отличие Висшето народно военно училище "Васил Левски" - гр. Велико Търново с военен профил – инженерни войски, с придобит профил политология педагогика. Бил е член на Българската асоциация на спортните журналисти и на Международната асоциация на спортните журналисти – AIPS. Бил е член на Управителния съвет на Клуб по спортна акробатика ЦСКА, член на Управителния съвет на волейболен клуб ЦСКА, бил е търговски и рекламен директор на Футболен клуб ЦСКА и учредител и Председател на Учредителното събрание на футболен клуб ЦСКА 1948. Учредител и член на ръководството на Българската асоциация на футболните агенти – БАФА. Автор е на базовия документ на действащия Правилник на футболните агенти на Българския футболен съюз.
Водач на листата във Видин е доц. Величка Рангелова. Тя е един от най-добрите специалисти по икономика и статистика. Била е директор на дирекция „Цени и финанси“ в НСИ, научен сътрудник в Научноизследователския институт по статистика, директор на Научния блок в Националния статистически институт, преподавател по статистика в Академията за обществени науки и социално управление, директор на Центъра за анализи и прогнози. Автор е на „Икономика на благоденствието“ и има десетки научни трудове и над 500 статии в списания и вестници по икономическата политика на страната и света.
Водач на листата във Враца е младият икономист Пресян Павлов. Той е собственик и управител на медико-диагностична лаборатория за дентални снимки във Враца.
Водач на листата в Габрово е 31 годишния експерт по електрообзавеждане Валери Ангелов. Той е ръководител на отдел в Машинния завод в Габрово и има опит в изграждането на доброволчески, граждански, неправителствени и младежки организации и мрежи.
Водач на листата в област Добрич е 32 годишния мениджър Галин Ненов. Той е възпитаник на добричката Икономическа гимназия, бакалавър в направление Бизнес администрация и Хотелски мениджмънт във Висше училище по мениджмънт – Варна. Бил е два мандата председател на студентския съвет. В момента работи като регионален мениджър на верига ресторанти и се занимава с пиар и ивент дейности.
Водач на листата в Кърджали е дългогодишният спортист и треньор по бокс Стоян Узунов.
Дипломатът и експерт по националната сигурност и управление на кризи Пламен Стоянов води листата на партия МИР в Кюстендил. Той е офицер от запаса, познат в професионалните среди като един от най-компетентните експерти по управление на кризи, национална и международна сигурност, с богат практически опит. Дълги години е работил активно в областта на националната сигурност, като е бил член на екипите, изготвили първия Закон за отбраната и въоръжените сили през 1991 г. във Великото народно събрание, както и Закона за управление при кризи от 2003 г. От октомври 2005 година до март 2011 година Пламен Стоянов е генерален консул на Република България в град Новосибирск, Руска Федерация.
Експертът по национална сигурност и отбрана Люсиен Тишев е водач на листата на партия МИР в Ловеч. Той е бивш заместник началникът на Централното военно окръжие и има над тридесет и осем години трудов стаж в сферата на отбраната.
Водач на листата в област Монтана е младият адвокат Борислав Тушев.
Димитър Методиев е водач на листата в област Пазарджик. Той е финансист с богат опит в сферата на туризма и банковото дело, експерт в сферата на водите. Има голям управленски опит като е бил генерален директор и председател на Съвета на директорите на "Напоителни системи", управител на застрахователна компания в Пазарджик, както и заместник-директор на агенция за маркетинг. Осем години е бил директор "Воинтех" – поделение Пловдив. Магистър е по "Икономика и информационно осигуряване управлението на предприятието“.
Арсений Байздренков е водач на листата в Перник. Той е предприемач и специалист по Управление и организация на промишлеността.
Синът на известния и обичан български певец, музикант и композитор Емил Димитров е водач на листата в област Плевен. Емил Димитров-син е един от учредителите на партия МИР, зам.-председател на партията, културен деец и общественик.
IT-специалистът и граждански активист Райчин Рачев е водач на листата в Пловдив-град. Става известен с участието си в гражданския патрул на българо-турската граница. Радетел за пряко участие на гражданите в управлението чрез провеждане на електронни референдуми.
Д-р Сандра Каванджиева-Калинова е водач на листата в Пловдив област. Тя е един от най-известните и добри лекари по дентална медицина в Асеновград и цялата Пловдивска област.
46 годишният предприемач и собственик и управител на мебелна фабрика Хранимир Йорданов е водач на листата в област Разград.
Проф. д-р Симеон Ананиев е водач на листата в област Русе. Той е български учен, професор, експерт и стопански деец в сферата на транспорта, преподавател по спедиция, статистика и управление на транспорта във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. Председател е на Асоциацията на българските железопътни превозвачи и Клъстър зелен транспорт, член на УС на Българската асоциация на вещите лица и експертите.
Ангел Момчев е водач на листата в област Силистра. Той е млад предприемач и се занимава с търговия на дребно и едро с плодове и зеленчуци.
Младият юрист Мартин Благоев е водач на листата на партия МИР за област Сливен. Той е адвокат по търговско право е и изтъкнат юрист по наказателно право, като осъществява процесуално представителство пред съда по наказателни и граждански дела и защита.
Бившият собственик на ЦСКА и предприемач Ивайло Манджуков е водач на листата в Смолян. Той е завършил право в Университета в Кеймбрдиж в Обединеното кралство. Съсобственик е на "Винарска къща Виноградец", която се е специализирала в производство и износ на висококачествено българско вино в чужбина. Развива успешен бизнес в управлението и инвестирането на високотехнологичния завод на компанията „Приста Рисайклинг“ за рециклиране на масла в Узбекистан като изпълнителен директор и основен акционер.
Лидерът на партия МИР инж. Симеон Славчев листата в 23-ти избирателен район в София. Той е роден на 14.06.1978 г. във Варна и е инженер-магистър по „Индустриален мениджмънт“. Завършил е „Академия за социална политика“ на Института за социална интеграция и има придобита допълнителна професионална квалификация по „Управленски умения“. Специализирал е „Политически мениджмънт“ в Българското училище за политика към Нов Български университет. Има над 17 години управленски опит като мениджър и ръководител на проекти.
Посланикът Венцислав Иванов е водач на листата в 24-ти избирателен район в София. Той е дългогодишен експерт по международни отношения от структурите на МВнР. Ръководил е посолствата на България в Хелзинки, Пном Пен, Бразилия, Каракас и Пхенян. Работил е и в Мисията на ОССЕ в Босна и Херцеговина. Бил е и участник и ръководител на български делегации на редица срещи по линия на ООН, ЕС, Съвета на Европа, ОССЕ и други международни организации. Бил е парламентарен секретар, началник на отдел "Латинска Америка", началник Управление "Международни организации и права на човека". Бил е и директор на дирекция "Права на човека", правителствен агент по процесуалното представителство на България пред Европейския съд по правата на човека и посланик за специални поръчения по правата на човека и върховенството на закона.
Доц. д-р Светла Цветкова е водач на листата в 25-ти избирателен район в София. Тя е преподавател от УНСС по управление, маркетинг и човешки ресурси и се кандидатира с лична кауза да защитава интересите на децата и техните родители.
Инж. Йонко Ненчев е водач на листата в София-област. Той е общински съветник от партия МИР в Ботевград и е инженер в „Сенсата Технолоджис България“.
Инженер-екологът Калоян Стефанов е водач на листата в Стара Загора.
Стефан Падалски е водач на листата в област Търговище. Той е икономист и предприемач с дългогодишен опит в младежката политика и изграждането на граждански мрежи.
Доктор Владислав Пакеров е водач на листата в Хасково. Той е един от най-реномираните кардиолози в България. Сертифициран е за интервенционална кардиология и електрокардиостимулация. Автор е на научни разработки в сферата на интервенционалното лечение на стволови стенози, биохимични маркери при сърдечна недостатъчност и комплексни коронарни интервенции.
Инж. Сашо Григоров е водач на листата в област Шумен. Той е проектант с богат опит, като в момента работи в областта на проектирането и изграждането на отоплителни, вентилационни и климатични (ОВК) инсталации.
Адвокат Станимир Кискинов е водач на листата в област Ямбол. Той е адвокат с дългогодишен опит, общественик с активна гражданска позиция.

 

 

 

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

NEWSROOM
  • Prev
A proposal for the development of a tourist logo of Sozopol will be
Nessebar is again in a prestigious ranking. This time, the magnetic city
The umbrellas on the beach in Sveti Vlas will be without money until the
The regional government of Sicily announced today, 17 May, the launch of a
The Municipality of Burgas has provided an opportunity for the swimming
The capital aims to put an end to homelessnessOn 14 May, the City of
Voting for ideas to be implemented in Šiauliai is over and the votes have
New energy-saving bus shelters have appeared in the port city of Gdynia in
With over 500 participants from 60 countries, including over 200 renowned
ВЕСТИ
  • Prev
Предложение по разработке туристического логотипа Созополя будет
Несебр снова в престижном рейтинге. На этот раз магнетический город
Зонтики на пляже в Святом Власе будут без денег до конца мая. О
В венгерском Будапеште продолжается чемпионат Европы по водным видам
Муниципалитет Бургаса предоставил возможность наполнить бассейн в
Какое мясо лучше всего готовить на гриле? Как правильно замариновать
"Письма счастья" стали получать пользователи WhatsApp после изменений
Премьер-министр РФ Михаил Мишустин утвердил положение о Единой
Если кто-то когда-либо думал, что корзины слишком просты, чтобы их можно
Ще гласувате ли на парламентарните избори?